Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Demonstrasjoner på Vestbredden

Mor til en palestinsk fange i et israelsk fengsel. (Illustrasjon: Lisa Nessan, flickr.com)
Mor til en palestinsk fange i et israelsk fengsel. (Illustrasjon: Lisa Nessan, flickr.com)
Mandag protesterte palestinere flere steder på Vestbredden for å få frigjort fire palestinske fanger på sultestreik i israelske fengsler og for å støtte deres andre medfanger.

Samer Issawi og tre andre fanger har sultestreiket av og på i 200 dager, men helsen deres er stabil, forklarer talsmann for den israelske fengselstjenesten, Sivan Weizman. Men søndag ble Issawi  lagt inn på sykehus etter at han besvimte i fengselscellen sin.

I Hebron ropte den frammøtte folkemassen «Frihet for fangene», mens de holdt oppe bilder av dem. Nær Betlehem måtte IDF-soldater jage demonstranter som blokkerte en av hovedveiene på Vestbredden, ved bruk av blant annet tåre- og sjokkgranater, opplyser Yedioth Aharonoth.

Også i Ramallah og Nablus ble det avholdt demonstrasjoner for de palestinske fangene. Mange av dem har vært med i planleggingen eller utføringen av terrorangrep mot Israel. Norge og giverlandsgruppen, gjennom sin direkte budsjettstøtte til PA, bidrar til en offisiell statslønn til disse terroristene både under og etter fengslingen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart