Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mor til en palestinsk fange i et israelsk fengsel. (Illustrasjon: Lisa Nessan, flickr.com)
Mor til en palestinsk fange i et israelsk fengsel. (Illustrasjon: Lisa Nessan, flickr.com)

Demonstrasjoner på Vestbredden

Mandag protesterte palestinere flere steder på Vestbredden for å få frigjort fire palestinske fanger på sultestreik i israelske fengsler og for å støtte deres andre medfanger.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Samer Issawi og tre andre fanger har sultestreiket av og på i 200 dager, men helsen deres er stabil, forklarer talsmann for den israelske fengselstjenesten, Sivan Weizman. Men søndag ble Issawi  lagt inn på sykehus etter at han besvimte i fengselscellen sin.

I Hebron ropte den frammøtte folkemassen «Frihet for fangene», mens de holdt oppe bilder av dem. Nær Betlehem måtte IDF-soldater jage demonstranter som blokkerte en av hovedveiene på Vestbredden, ved bruk av blant annet tåre- og sjokkgranater, opplyser Yedioth Aharonoth.

Også i Ramallah og Nablus ble det avholdt demonstrasjoner for de palestinske fangene. Mange av dem har vært med i planleggingen eller utføringen av terrorangrep mot Israel. Norge og giverlandsgruppen, gjennom sin direkte budsjettstøtte til PA, bidrar til en offisiell statslønn til disse terroristene både under og etter fengslingen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart