Søk
Stortingsrepresentant Peter S. Gitmark mener Norge gir "en indirekte form" for finansiering av terror, siden norsk budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter blir brukt til å gi skalert lønn etter hvor lang straff palestinske sikkerhetsfanger er dømt til i israelske fengsler. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 28. februar 2013)
Stortingsrepresentant Peter S. Gitmark mener Norge gir "en indirekte form" for finansiering av terror, siden norsk budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter blir brukt til å gi skalert lønn etter hvor lang straff palestinske sikkerhetsfanger er dømt til i israelske fengsler. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 28. februar 2013)

– Støre informerte feil om lønn til palestinske terrorister

Journalist Tormod Strand i NRK Dagsrevyen har presset fram en erkjennelse fra Utenriksdepartementet at palestinske terrorister får økt lønn fra palestinske selvstyremyndigheter etter hvor lang dom de har fått. - Jonas Gahr Støre informerte Stortinget på feil måte, sier Høyres Peter S. Gitmark (bildet).

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Torsdag 28. februar kunne NRK Dagsrevyen fortelle mye av det samme som MIFF meldte 15. februar. Den gang refererte vi avsløringen til Palestinian Media Watch, som viser at palestinske selvstyremyndigheter har villedet norske og britiske myndigheter angående lønnsutbetalinger til palestinere i israelsk fangenskap.

I reportasjen til NRK-journalist Tormod Strand blir Utenriksdepartementet presset til å komme nærmere den samme erkjennelse. Først svarte UD at det ikke dreier seg om lønn, men «at det er støtte til fangers familier og kantinepenger til fanger». Lignende svar ga Støre i et skriftlig svar til stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad i september 2009.

Men Strand ga seg ikke med dette, og ba om utfyllende informasjon. Nå bekrefter UD «at  det finnes en egen støtteordning for palestinske fanger som er dømt i israelsk militærdomstol». Utenriksdepartementet bekrefter også at beløpene øker med straffens lengde, og sier startbeløpet per måned er 2300 kroner.

MIFF har tidligere rapportert at palestinske myndigheter i 2011 tredoblet lønnsutbetalingene til palestinere som sitter i israelsk fangenskap dømt for sikkerhetsbrudd. Fangene som har strengest straff – fordi de utførte de mest dødbringende terrorangrepene – får høyest lønn.

Statssekretær Torgeir Larsen sier til NRK at «belønning av terror ikke er akseptabelt», og varsler at Norge «igjen vil be om presiseringer fra palestinske myndigheter om støttenivåer».

 

Høyre mener Norge indirekte finansierer terror

Etter Strands reportasje var Høyres stortingsrepresentant Peter S. Gitmark i studio for å kommentere. Her følger alle spørsmål og svar i sin helhet:

NRKs programleder: Peter Gitmark, hvor alvorlig ser dere på dette?

Peter S. Gitmark: Dette er svært alvorlig og spesielt det faktum at dette kan tyde på å være nærmest en støtteordning til terrordømte i Israel, og ikke minst at det skaleres med hvor lang straffen er.

Men er det ikke rimelig at folk får støtte til opprettholdelse av familie hvis forsørgeren fengsles?

Jo, absolutt, og kantinepenger og også enkle bidrag til familien er helt greit, men å ha store beløp som 18.000 kroner måneden, som går enten det er til familien eller den enkelte fange fordi vedkommende har begått en terrorhandling, er uakseptabelt.

Mener du da at norske skattepenger går til å finansiere terror?

Ja, dette er jo en indirekte form for det. Men samtidig er det viktig å få fram at norsk støtte til de palestinske områdene er vitalt for å ha en mulighet for å få på plass en tostatsløsning og det er det som må til for fred.

Så dere vil ikke stoppe den støtten? Kort ja eller nei?

Nei.

Hvor godt mener du at Stortinget er informert av regjeringen her?

Alt for dårlig. Stortinget er blitt informert ved flere anledninger av daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre. Det som nå kommer frem, viser at utenriksminister Støre, eller tidligere utenriksminister Støre, tok feil og informerte Stortinget på feil måte. Det er naturlig at Kontrollkomiteen tar dette opp og ser om det skal være etterspill i Stortinget rundt for dårlig informasjon.

Takk for at du kom.

 


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart