Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vekker palestinsk lidelse null engasjement når den ikke har en anti-Israel vinkling?

Smilende palestinske barn fra flyktningleiren Jerash i Jordan. (Illustrasjon: Omar Chatriwala, flickr.com)
Smilende palestinske barn fra flyktningleiren Jerash i Jordan. (Illustrasjon: Omar Chatriwala, flickr.com)
I løpet av de siste to årene er 235.000 palestinere blitt interne flyktninger i Syria. 55.000 har flyktet ut av landet og omlag to tusen er drept. Men hvem bryr seg når det ikke har en anti-Israel vinkling?

Khaled Abu Toameh ble nylig kåret til en av de hundre personene i verden med mest positiv innflytelse på jødisk liv. Den pro-israelske araberen har forsvart Israel mot mange falske anklager gjennom sin journalistkarriere.

Tøff situasjon
I en fersk artikkel fokuserer Abu Toameh på ubalansen i dekningen av palestinske lidelser. Ifølge palestinske kilder har så mange som to tusen palestinere blitt drept i Syria de siste to årene, de fleste de siste månedene. Ifølge hva det palestinske nyhetsbyrået Ma’an gjengir fra UNWRA har 55.000 palestinere flyktet ut av Syria. I tillegg meldte UNRWA 30. april at 235.000 palestinere er blitt flyktninger internt i landet. De fleste av dem har flykter til Libanon hvor «palestinerne er offer for apartheidlover som nekter dem arbeid, sosialhjelp, helsefordeler og bevegelsesfrihet», skriver Abu Toameh.

Nylig ble en av UNRWAs palestinske flyktningleirer i Syria, Ein al-Tal, angrepet. 6.000 palestinere ble drevet på flukt.

– Palestinske flyktninger i Syria blir drept, såret og jaget på flukt i større antall enn noen gang tidligere, hevder UNRWA.

Lite eller ingen hjelp fra sine egne
Familier som selv har blitt drevet på flukt forklarer hvordan verken Fatah-kontrollerte palestinske selvstyremyndigheter i Ramallah og Hamas-regimet på Gaza-stripen har gjort noe som helst for å hjelpe dem.

– Hva har de arabiske landene gjort for å hjelpe palestinerne som flykter Syria? Nesten ingenting? De palestinske regjeringene eller de arabiske landene har ikke en gang spurt om et hastemøte i Sikkerhetsrådet for å drøfte den nye palestinske tragedien, påpeker Abu Toameh.

– PA-president Mahmoud Abbas er alt for opptatt med å turnere rundt i verden og krangle med statsminister Salam Fayyad. Hamas-regjeringen er for opptatt med å oppvigle palestinerne og forberede seg til den neste bølgen av terrorangrep mot Israel. Når det gjelder de arabiske regjeringene, hvorfor skulle de bry seg om palestinerne når hundrevis av syrere blir drept hver dag og ingen i den arabiske verden bryr seg? Det er ingen hemmelighet at de fleste arabiske regjeringene ikke kan fordra palestinerne og fortsetter å behandle dem som tredjerangs innbyggere og potensielle trusler for arabernes nasjonale sikkerhet, skriver Abu Toameh.

Han har tidligere skrevet at han vil heller bo i Israel som en annenklasses borger, enn som en borger av første klasse i Kairo, Gaza eller Ramallah.

 

Er Israels fravær demotiverende?
Abu Toameh påpeker også at under det nylige møtet mellom utenriksministerne i Den arabiske ligaen og USAs utenriksminister John Kerry i Washington, ble ikke engang de flyktende palestinerne i Syria nevnt med et ord.

– Men det er ikke bare araberne og de palestinske regjeringene som vender ryggen til den massive bortjagingen av palestinere. Menneskerettighetsorganisasjoner og de fleste mediene i Vesten ignorerer også palestinerne i Syria sin sørgelige forfatning. Dette er tross alt en historie som mangler en anti-israelsk vinkling, avslutter Khaled Abu Toameh ironisk.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart