Søk
Palestinian Media Watch-leder Itamar Marcus (Foto: StandWithUs)
Palestinian Media Watch-leder Itamar Marcus (Foto: StandWithUs)

Itamar Marcus blant hundre som positivt påvirker jødisk liv

Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, er med på The Algemeiners liste over "hundre personer med positiv innflytelse på jødisk liv". MIFF har siden 2008 hatt et nært samarbeid med Marcus for å gjøre kjent i Norge hvordan palestinerne svikter fredsprosessen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den amerikansk-jødiske avisen The Algemeiner har satt sammen en liste over hundre personer som på ulike samfunnsområder har en positiv innflytelse på jødisk liv i 2013.

Blant personene på listen finner vi grunnlegger og leder for Palestinian Media Watch (PMW), Itamar Marcus. Organisasjonen følger nøye med på palestinske medier og palestinsk samfunnsliv, for å avdekke hva som blir formidlet internt på arabisk. PMWs rapporter avslører ukentlig spredning av Israel- og jødehat i det palestinske samfunn. De avslører også hvordan vestlige bistandsmidler, direkte eller indirekte, er med på å finansiere jødehat, belønning av terrorister og glorifisering av palestinske martyrer.

– Som grunnlegger og leder av Palestinian Media Watch, kan Itamar Marcus bli gitt mye av æren for at organisasjonen nå har blitt vakthunden til de palestinske mediene som alle går til. Enten det gjelder å avsløre videoer med antisemittiske hatmotiverte taler, eller å finne kildene til pengene som går til terroristene, er PMW en uerstattelig ressurs som gjør det mye vanskeligere for palestinske elementer som ønsker å ramme jøder å lykkes, heter det i den jødiske avisens begrunnelse.

MIFF inviterte Itamar Marcus til Norge for første gang i 2008. På vårt landsmøte påpekte han hvordan palestinske barn blir opplært til å hate jøder og han ble intervjuet av TV2. Siden den gang har samarbeidet mellom PMW og MIFF stadig blitt tettere, først og fremst ved at vi ofte gjengir deres rapporter. Ifjor utga MIFF boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen, som Itamar Marcus og medarbeideren Nan Jacques Zilberdik har forfattet. Boken har satt i gang debatten i Norge om bistandspengene som indirekte går til å lønne palestinske terrorfanger.

I en pressemelding skriver PMW at Marcus takker for utmerkelsen, men ser på det som en pris til hele organisasjonen.

– Denne anerkjennelsen av PMWs positive innflytelse internasjonalt er ikke en anerkjennelse av én person alene, men til hele vår dedikerte og profesjonelle stab med oversettere, forskere og skribenter, sier han.

Norges fremste utenrikspolitikere, med utenriksminister Espen Barth Eide og statssekretær Torgeir Larsen i spissen, har dessverre gjort det til en vane å angripe Itamar Marcus fordi han bor et sted de ikke ønsker jøder skal bo (Efrat). Dette har ikke hindret ham i å komme på The Algemeiners celebre liste, og burde heller ikke hindre den norske utenriksledelsen fra å ta avsløringene PMW kommer med seriøst.

Andre navn på listen på over mennesker som positivt påvirker jødisk liv:
Hagit Messer Yaron – president for Israels største universitet, The Open University
– Leonard Cohen – amerikansk-jødisk musiker
Matisyahu Miller – amerikansk-jødisk musiker
– Steven Spielberg – amerikansk-jødisk regissør
– Nitsana Darshan-Leitner – leder for Israel Law Center, som saksøker terrorgrupper verden over for milliarder av kroner
Daniel Gold – hjernen bak det israelske forsvarsrakettsystemet Iron Dome
Benjamin Netanyahu – Israels statsminister
Moshe Ya’alon – Israels forsvarsminister
Barack Obama – USAs president
Joe Lieberman – Amerikansk-jødisk eks-senator
Ron Prosor – Israels FN-ambassadør
Stephen Harper – Canadas konservative og pro-israelske statsminister
Warren Buffett – Amerikansk investor med forkjærlighet for israelsk innovasjon
David Stav – israelsk rabbiner, som gjennom organisasjonen Tzohar arbeider for økt forståelse mellom religiøse og sekulære jøder. Kjemper for øyeblikket om å bli ny sjefsrabbiner for ashkenazi-jødene i Israel.
Sheldon Adelson – amerikansk-jødisk investor som har gitt penger til mange gode formål i Israel og eier gratisavisen Israel Hayom, Israels største avis.
Khaled Abu Toameh – israelsk-arabisk journalist som er en aktiv forsvarer av Israel mot falske anklager.
– Alan Dershowitz – amerikansk-jødisk advokat og høyt profilert liberal zionist.
Elie Wiesel – Nobels fredsprisvinner og forfatter

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart