Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Benedikt von Loebell, WEF)

Abbas under sterkt forhandlingspress fra USA

PA-president Mahmoud Abbas sliter med valgets kval: Skyve USA fra seg eller bli upopulær på hjemmebane.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

PA-president Mahmoud Abbas skal ha klaget til sine nærmeste medarbeidere over presset som Washington legger på hans skuldre, avslører Yedioth Aharonoth. Palestinerne ønsker i utgangspunktet ikke å gå til forhandlingsbordet, med mindre Israel fryser all byggeaktivitet i bosetningene på Vestbredden. Dette kraver mener USA at Abbas må gi etter på.

Men PAs forhåndskrav, eller «Israels plikt» som de selv definerer det som, har bred støtte i den palestinske befolkningen. Abbas frykter derfor at han står overfor et valg mellom det vi på godt norsk kaller «pest eller kolera»: Si nei til USA og skyve dem fra seg, eller si ja og risikere et palestinsk folkeopprør.

– Det er stort press på oss fra internasjonale aktører, som sier at vi bør gi amerikanerne en sjanse, forklarer Hana Amireh, som er medlem av PLOs sentralstyre.

Presset oppfattes nok ikke som noe mindre, etter at USAs utenriksminister John Kerry varslet sist helg at palestinerne vil motta 23,5 milliarder ekstra bistandskroner. Men få i PA har noe særlig tro på det amerikanske initiativet og har varslet at de vil gjenoppta sin diplomatiske kamp mot Israel internasjonalt neste måned.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart