Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

PAs nye statsminister tatt i ed

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Magmoud Abbas (bildet) tok den nye palestinske regjeringen i ed torsdag. Rami Hamdallah er ny statsminister for de palestinske selvstyremyndighetene.

Vestlige diplomater er oppgitt etter at en av deres palestinske «favorittpolitikere», avtroppede statsminister Salam Fayyad, gikk av som følge av en lengre tids personlig konflikt med president Mahmoud Abbas. Fayyad har aldri vært medlem av Fatah og skal ha vært et irritasjonsmoment innad i regjeringspartiet på Vestbredden, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble Fayyads etterkommer, Rami Hamdallah, tatt i ed av Abbas sammen med resten av regjeringen han nå skal lede. Han har tette bånd til Fatah og vil trolig være mer lojal overfor presidenten enn forgjengeren. Uten noen form for politisk bakgrunn får imidlertid Hamdallah store sko å fylle.

– Denne regjeringen var egentlig ment å være en enhetsregjering, på vei mot forsoning [med Hamas]. Det som skjedde var at vi ikke lyktes med å bli enige om valg. Det har vært noen positive tegn fra våre brødre i Hamas på at de kan gå med på valg, sa Abbas under seremonien. Et slikt valg har det vært snakk om fra tid til annen i flere år. Inntil videre sitter Abbas mange år på overtid som president.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart