PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)

PAs nye statsminister tatt i ed

PA-president Magmoud Abbas (bildet) tok den nye palestinske regjeringen i ed torsdag. Rami Hamdallah er ny statsminister for de palestinske selvstyremyndighetene.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Vestlige diplomater er oppgitt etter at en av deres palestinske «favorittpolitikere», avtroppede statsminister Salam Fayyad, gikk av som følge av en lengre tids personlig konflikt med president Mahmoud Abbas. Fayyad har aldri vært medlem av Fatah og skal ha vært et irritasjonsmoment innad i regjeringspartiet på Vestbredden, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble Fayyads etterkommer, Rami Hamdallah, tatt i ed av Abbas sammen med resten av regjeringen han nå skal lede. Han har tette bånd til Fatah og vil trolig være mer lojal overfor presidenten enn forgjengeren. Uten noen form for politisk bakgrunn får imidlertid Hamdallah store sko å fylle.

– Denne regjeringen var egentlig ment å være en enhetsregjering, på vei mot forsoning [med Hamas]. Det som skjedde var at vi ikke lyktes med å bli enige om valg. Det har vært noen positive tegn fra våre brødre i Hamas på at de kan gå med på valg, sa Abbas under seremonien. Et slikt valg har det vært snakk om fra tid til annen i flere år. Inntil videre sitter Abbas mange år på overtid som president.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart