Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)

PAs nye statsminister tatt i ed

PA-president Magmoud Abbas (bildet) tok den nye palestinske regjeringen i ed torsdag. Rami Hamdallah er ny statsminister for de palestinske selvstyremyndighetene.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Vestlige diplomater er oppgitt etter at en av deres palestinske «favorittpolitikere», avtroppede statsminister Salam Fayyad, gikk av som følge av en lengre tids personlig konflikt med president Mahmoud Abbas. Fayyad har aldri vært medlem av Fatah og skal ha vært et irritasjonsmoment innad i regjeringspartiet på Vestbredden, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble Fayyads etterkommer, Rami Hamdallah, tatt i ed av Abbas sammen med resten av regjeringen han nå skal lede. Han har tette bånd til Fatah og vil trolig være mer lojal overfor presidenten enn forgjengeren. Uten noen form for politisk bakgrunn får imidlertid Hamdallah store sko å fylle.

– Denne regjeringen var egentlig ment å være en enhetsregjering, på vei mot forsoning [med Hamas]. Det som skjedde var at vi ikke lyktes med å bli enige om valg. Det har vært noen positive tegn fra våre brødre i Hamas på at de kan gå med på valg, sa Abbas under seremonien. Et slikt valg har det vært snakk om fra tid til annen i flere år. Inntil videre sitter Abbas mange år på overtid som president.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart