Illustrasjon: Internews Network, flickr.com
Illustrasjon: Internews Network, flickr.com

Palestinske journalister boikotter PAs sikkerhetsstyrker

På grunn av stadig grovere brudd på pressefriheten, nekter palestinske journalister å samarbeide med palestinske sikkerhetsstyrker.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Pressefrihetsorganet Freedom House rangerte i 2012 pressefriheten på Vestbredden og Gaza-stripen på det laveste av alle nivåer – «ikke fritt». Situasjonen har forverret seg de siste årene, og lite som ikke tjener PA på Vestbredden og Hamas på Gaza-stripen slipper gjennom sensurteppet de har tvunget ned over den lokale pressen.

Samarbeidsnekt
På fredag toppet situasjonen seg i Hebron på Vestbredden da palestinske journalister ble truet med å bli arrestert dersom de dekket en fredelig Hamas-protest til støtte for Det muslimske brorskapet i Egypt. En journalist fra Hamas’ fjernsynskanal skal blant annet ha blitt frastjålet kameraet sitt, skriver Ifex. Hendelsen har gjort at journalistenes interesseforening MADA har gått tom for tålmodighet.

– De [politiske] konsekvensene av en slik hendelse må ikke brukes som en unnskyldning av palestinere til å undertrykke pressens rettigheter. Vi må alle huske at ytringsfriheten er en grunnleggende rettighet for alle journalister og innbyggere, forklarer generaldirektør Mousa Rimawi til det palestinske nyhetsbyrået Ma’an.

– Palestinske journalister ble nektet [av PAs sikkerhetsstyrker] å dekke protestene i Hebron på Vestbredden og ble verbalt ydmyket. Denne eskaleringen vil lede til en forringelse av personlige frihet i Palestina og selvsensur, der journalister vil frykte for å uttrykke sine meninger fritt, gjennom tradisjonelle medier, blogger eller sosiale medier, legger han til.

MADA arrangerte derfor en protestaksjon utenfor innenriksdepartementet i Ramallah på søndag, der de varslet at de vil boikotte alt samarbeid med sikkerhetsstyrkene til PA. I tillegg lover de å rapportere alle brudd på pressefriheten fra PA-styrkenes side i tiden som kommer.

– Vi har også en svarteliste, som inkluderer alle politimenn som angriper journalister på Vestbredden. På ingen måte vil vi tillate at denne kjedereaksjonen mot journalister fortsetter, sier protestleder Abdul Nasser Najjar til Times of Israel.

– Pressefriheten er hellig
Najjar og MADA har også kritisert den manglende pressefriheten på Gaza-stripen. Hamas’ innenriksdepartement hevder på sin side at nyhetsbyrået Ma’an har skylden, siden de angivelig sprer løgnaktigheter om situasjonen der.

PA-president Mahmoud Abbas har fordømt trakasseringen av journalister som skjedde i Hebron. Han har sagt at pressefrihet er en «hellig» palestinsk lov og påstått at de politimennene som motarbeider pressen vil bli straffet.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart