Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Livni føler seg truet på livet

Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni følte seg truet på livet av et innlegg på Facebook-siden hennes mandag. (Foto: Tzipi Livni - ציפי לבני, flickr.com)
Justis- og diplomatiminister Tzipi Livni følte seg truet på livet av et innlegg på Facebook-siden hennes mandag. (Foto: Tzipi Livni - ציפי לבני, flickr.com)
- Jeg ber om at [noen ...] dreper deg eller [Israels statsminister Benjamin] Netanyahu, var beskjeden på Facebook-siden til justis- og diplomatiminister Tzipi Livni mandag.

Søndag godkjente den israelske regjeringen å frigjøre ytterligere 26 palestinske fanger, for å sikre at PA ikke forlater forhandlingsbordet. Bayit Yehudi-leder og bosetningsminister Naftali Bennett beskyldte justis- og diplomatiminister Tzipi Livni for å være ansvarlig. Han og partiet hans er svært skeptiske til en tostatsløsning.

I dag våknet Livni til det hun oppfatter som en dødstrussel på sin Facebook-side, mot henne og statsminister Benjamin Netanyahu. Hun har anmeldt saken til Jerusalem-politiet, informerer Yedioth Aharonoth.

– Jeg ber om at en av bakketopp-ungdommene myrder deg eller Netanyahu. Dere er en miserabel gruppe mennesker. Jeg ber om at noen myrder dere. Forræder. Fiendens tjener. Du og alle dem som stemte [for en fangeutveksling] hører hjemme i fengsel, eller [å bli rammet i] et terrorangrep, stod det i innlegget.

«Bakketopp-ungdommene» er et israelsk begrep for en mindre gruppe ytterliggående bosettere, som utfører såkalte «prislapp-angrep» mot palestinske mål på Vestbredden. En undersøkelse fra 2011 viser at 88 prosent av israelerne tar avstand fra slike angrep.

Livnis medarbeidere svarte også på den truende beskjeden på Facebook-siden hennes.

– Justisministeren vil fortsette å gjennomføre forhandlingene på en ansvarlig måte, mens vi bevarer Israels interesser. Hennes beslutninger vil ikke bli påvirket av ekstremister eller av trusler, skrev de på vegne av Livni.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart