Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Palestinsk stat er et ledd i planen om å utslette Israel

PA-talsmann Abbas Zaki snakker om palestinsk statsdannelse som et ledd på veien mot å utslette Israel (Skjermdump fra syrisk TV via PMW).
PA-talsmann Abbas Zaki snakker om palestinsk statsdannelse som et ledd på veien mot å utslette Israel (Skjermdump fra syrisk TV via PMW).
Det sier en høyt posisjonert leder i den palestinske selvstyremyndigheten i et intervju på syrisk TV.

Abbas Zaki, som er en nær medarbeider av PA-president Mahmoud Abbas, gjør det klart i et intervju med syrisk TV at PA bare vil akseptere en avtale med Israel dersom den følger grensene fra 1967. Han understreker samtidig at opprettelsen av en palestinsk stat innenfor grensene fra 1967 kun er det første steget i en større plan. Da programlederen spør ham om ikke det amerikanske forsøket på å oppnå en fredsavtale vil være fånyttes, svarer han nemlig slik:

– Du kan ta det med ro, for selv de mest ekstreme blant oss, Hamas eller de militante gruppene, ønsker en stat innenfor grensene fra 1967. Etter dette vil vi ha noe å si, for den inspirerende ideen kan ikke bli oppnådd fullt ut på en gang, men i flere ledd.

Intervjuet ble kringkastet 23. desember 2013, melder Palestinian Media Watch.

Her kan du ser utdraget av intervjuet:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W1Qmr3_IrVE[/youtube]

”Den inspirerende ideen” er utslettelse av Israel
I et intervju med Al-Jazeera TV drøye to år tidligere, brukte Zaki også uttrykket ”den inspirerende ideen”. Der forklarte han i klartekst hva han legger i dette uttrykket. Den gangen uttalte han følgende:

– Selv om avtalen er basert på grensene fra 4. juli (1967), så forstår presidenten, vi og alle sammen at det ikke er mulig å realisere den inspirerende ideen, eller det store målet, i ett slag. Dersom Israel trekker seg tilbake fra Jerusalem, dersom Israel rykker opp bosetningene med rot, 650.000 bosettere, dersom Israel fjerner (sikkerhets-)gjerdet – hva ville da skje med Israel? Israel ville komme til å opphøre. Hvis jeg sier at jeg vil frata Israel dets eksistens, ville det være stort, stort. Men det er vanskelig. Dette er ikke uttalt politikk. Man kan ikke si dette til verden. Man kan si det til seg selv.

Intervjuet ble sendt på PA TV 23. september 2011, og Zakis uttalelse kan du se her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3ViFr3oIM4M[/youtube]

– Hele landet er vårt
Abbas Zakis trang til å erobre hele Israel kom også til uttrykk under et foredrag han holdt i fjor, som ble sendt på PA TV 8. april 2013. I en setning om den israelske flyplassen i Tel Aviv, Ben Gurion International Airport, avbrøt han seg selv og korrigerte ordbruken etter at han først kalte den for ”Israels flyplass”.

– Jeg mener, flyplassen der israelerne er. Jeg vil ikke… Hele dette landet er vårt, og så sant Allah vil, skal også flyplassen gis tilbake til oss, sa han da han korrigerte seg selv.

Abbas Zakis nære bånd til Mahmoud Abbas kommer til uttrykk blant annet ved at han i oktober i fjor ble utsendt til Syria som presidentens personlige representant. Han har også representert Fatah som taler på offentlige arrangement.

Her er klippet der han snakker om å overta israelernes flyplass:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a-GvWDxW4MM[/youtube]

PA-minister bekrefter strategien
Strategien om å bekjempe Israel etter først å ha fått opprettet en egen stat ble for noen måneder siden også løftet frem av PA-regjeringens religionsminister, Mahmoud Al-Habbash. Hans uttalelser kom under en fredagsbønn der også president Mahmoud Abbas var til stede. Talen hans ble sendt på PA TV 19. juli 2013:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q86jQX6GJKA[/youtube]

Al-Habbash uttaler at PA i sine forhandlinger med Israel har som forbilde profeten Muhammeds strategi for å innta Mekka. Han viser til at profeten først inngikk avtale med stammene som befolket Mekka. Den såkalte Hudaybiyyah-avtalen innebar enighet om ti år med våpenhvile. To år etter at avtalen var undertegnet, gikk Muhammeds hær imidlertid til angrep mot byen, og på den måten inntok de Mekka.

– Dette er vårt eksempel, og dette er vår modell, sier ministeren i talen.

Barne-TV formidler det samme budskapet
PA TV sørger også for at barna læres opp til å drømme om ødeleggelse av Israel. I dette barneprogrammet forteller programlederen barna at hele Israel en dag vil bli deres:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_wo7vW2x4gg[/youtube]

Programlederen sier:

– Vi må selvsagt aldri glemme at vi har landområder som ble okkupert i 1948, som vil komme tilbake til oss en dag. Husk dette godt, barn. Husk også å verne om vår folkekultur, våre nasjonale leker, kulturen i alle sine former, vår bekledning og vår mat og våre leker og alt som former den palestinske kulturen. Vi må vokte dette, for hvis ikke kan det hende at okkupasjonsmakten kommer og stjeler dette også, slik de stjal landet vårt.

Videoene er tekstet til engelsk av Palestinian Media Watch.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart