Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

USA vurderer å stoppe PA-bistand

Den amerikanske Kongressen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Den amerikanske Kongressen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Amerikanske myndigheter vurderer å fryse overføringene av bistandsmidler til de palestinske selvstyremyndighetene dersom ikke de vedvarende provokasjonene mot Israel avtar.

Det er Bevilgningskomiteen i Representantenes hus i den amerikanske Kongressen som nå har oppe til vurdering om de vedvarende oppfordringene og støtteerklæringene til vold og terror mot Israel fra palestinske myndigheter side skal få konsekvenser for bistandsoverføringene til PA-myndighetene. Den israelske tv-kanalen Channel 2 melder at Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz har vært i møte med medlemmer av Kongressen for å uttrykke at han setter pris på initiativet.

– Kanskje provokasjonene vil letne nå, med internasjonal anerkjennelse og en økonomisk trussel mot bistanden, sier Steinitz.

 

– Det etisk rette å gjøre

Itamar Marcus, som er direktør for Palestinian Media Watch, sier til nyhetsbyrået JNS.org at en stans i bistandsoverføringene vil være det etisk rette å gjøre fra USA sin side.

­- Hvordan kan USA rettferdiggjøre å finansiere et palestinsk regime som bruker amerikanske penger på å glorifisere mordere? Hvordan kan USA rettferdiggjøre å gi penger til et regime som demoniserer jøder som etterkommere etter aper og griser? undrer han.

– Det å sette som betingelse for bistand at hatet må ta slutt, er det etisk rette å gjøre. Og forhåpentligvis vil PA forstå budskapet, og innse at de må velge mellom å være et system som promoterer terror og som USA og Vesten tar avstand fra, som Hamas, eller en oppriktig partner for fred. Amerikas nåværende finansiering av PA har gjort dem i stand til å fortsette å promotere hat og terror og likevel bli sett på som en partner for fred, selv om dette er en selvmotsigelse, sier Marcus.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart