Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

John Kerry møtte Mahmoud Abbas i Amman onsdag 26. mars. Foto: US State Department / Flickr.
John Kerry møtte Mahmoud Abbas i Amman onsdag 26. mars. Foto: US State Department / Flickr.

PA søker om opptak i FN-organisasjoner

PA-president Mahmoud Abbas har i kveld undertegnet søknader om opptak av "Palestina" i 15 FN-organisasjoner og internasjonale konvensjoner. John Kerry har svart med å avlyse sitt besøk.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tirsdag 1. april vedtok et enstemmig arbeidsutvalg i PLO å sende søknad for opptak i 15 FN-organisasjoner og internasjonale konvensjoner.

– Vi har utsatt dette i ni måneder og gikk aldri med på å gi opp denne retten, sa PA-president Mahmoud Abbas i forbindelse med undertegnelsen av søknadene. Abbas holdt også en tv-sendt tale. Den første søknaden Abbas undertegnet skal ha vært søknad om å gjøre palestinske selvstyremyndigheters «Palestina» som en registrert stat i forhold til Genèvekonvensjonene.

USAs utenriksminister John Kerry er i Belgia tirsdag kveld. Han skulle etter planen besøke Jerusalem og Ramallah onsdag, men meldte at han avlyser besøket etter nyheten fra Ramallah.

– Abbas har lovet meg at han vil fortsette å forhandle til slutten av april, sa Kerry på en pressekonferanse, ifølge Ha’aretz.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart