Flere hundre palestinere gjennomførte voldelige demonstrasjoner fredag. Illustrasjonsfoto: The Israel Project / Flickr.com.
Palestinere planlegger å brenne tusenvis av bildekk langs Gaza-grensen . (Illustrasjonsfoto: The Israel Project / Flickr.com.

Voldelige demonstrasjoner i fire byer

Palestinske demonstranter kastet steiner og rullet brennende bildekk mot israelske sikkerhetsstyrker fredag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Ved Ofer fengsel i landsbyen Beitunia samlet 200 palestinske demonstranter seg til demonstrasjon i protest mot at Israel ikke løslot de siste 27 fangene i fangeløslatelsesavtalen som ble inngått da fredssamtalene startet i fjor sommer.

77 av de 104 fangene i avtalen er allerede løslatt, men Israel holdt tilbake løslatelsen av de siste 27 fordi de palestinske myndighetene ikke ville gi noen garanti for å fortsette forhandlingene, og avlyste planen om løslatelse etter at PA denne uken ensidig søkte medlemskap i 15 FN-organisasjoner og la frem en lang rekke nye krav for å fortsette forhandlingssamtalene.

I Ofer fengsel sitter 800 palestinske fanger, og det var her de tre forrige puljene med fanger ble løslatt underveis i forhandlingsperioden.

Demonstrantene kastet steiner og tente fyr på bildekk som de rullet mot de israelske soldatene som kom for å løse opp folkeansamlingen. IDF melder at fem palestinere ble såret i sammenstøtene, men palestinske kilder hevder at det var 13 som ble såret.

Lignende demonstrasjoner foregikk også i Hebron, Kafr Qaddum og i nærheten av Rakels grav, melder Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart