Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Flere hundre palestinere gjennomførte voldelige demonstrasjoner fredag. Illustrasjonsfoto: The Israel Project / Flickr.com.
Palestinere planlegger å brenne tusenvis av bildekk langs Gaza-grensen . (Illustrasjonsfoto: The Israel Project / Flickr.com.

Voldelige demonstrasjoner i fire byer

Palestinske demonstranter kastet steiner og rullet brennende bildekk mot israelske sikkerhetsstyrker fredag.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Ved Ofer fengsel i landsbyen Beitunia samlet 200 palestinske demonstranter seg til demonstrasjon i protest mot at Israel ikke løslot de siste 27 fangene i fangeløslatelsesavtalen som ble inngått da fredssamtalene startet i fjor sommer.

77 av de 104 fangene i avtalen er allerede løslatt, men Israel holdt tilbake løslatelsen av de siste 27 fordi de palestinske myndighetene ikke ville gi noen garanti for å fortsette forhandlingene, og avlyste planen om løslatelse etter at PA denne uken ensidig søkte medlemskap i 15 FN-organisasjoner og la frem en lang rekke nye krav for å fortsette forhandlingssamtalene.

I Ofer fengsel sitter 800 palestinske fanger, og det var her de tre forrige puljene med fanger ble løslatt underveis i forhandlingsperioden.

Demonstrantene kastet steiner og tente fyr på bildekk som de rullet mot de israelske soldatene som kom for å løse opp folkeansamlingen. IDF melder at fem palestinere ble såret i sammenstøtene, men palestinske kilder hevder at det var 13 som ble såret.

Lignende demonstrasjoner foregikk også i Hebron, Kafr Qaddum og i nærheten av Rakels grav, melder Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart