Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Liten tro på fredsavtale

USAs utenriksminister sammen med hver av partenes forhandlingsledere, Saeb Erekat og Tzipi Livni, i starten av de pågående forhandlingene. Foto: U.S. State Department / Flickr.com.
USAs utenriksminister sammen med hver av partenes forhandlingsledere, Saeb Erekat og Tzipi Livni, i starten av de pågående forhandlingene. Foto: U.S. State Department / Flickr.com.
Nesten ni av ti israelere har liten tro på at man vil komme noen vei i den pågående runden med fredssamtaler. Likevel mener to av tre israelere at forhandlingene bør fortsette.

87 prosent av israelerne sier de tror sjansene er små for at det blir inngått en rammeavtale for videre forhandlinger med palestinerne i løpet av de neste månedene, ifølge en fersk undersøkelse fra Israel Democracy Institute og universitetet i Tel Aviv.

Blant den jødiske befolkningen i Israel er det 92 prosent som mener sjansene for en slik avtale er små. 7 prosent av de israelske jødene sier de tror det er store sjanser for at man når en rammeavtale.

Optimismen er noe større blant den arabiske delen av Israels befolkning. Der er det 62 prosent som sier mulighetene er små, mens 35 prosent tror man vil lykkes med å inngå en rammeavtale.

Selv om troen på å lykkes i øyeblikket er liten, sier likevel 65 prosent av Israels befolkning at de støtter en fortsettelse av forhandlingene. 62 prosent av den jødiske befolkningen oppgir dette standpunktet, og 80 prosent av den arabiske befolkningen.

Dataene for undersøkelsen som ble lansert i dag, tirsdag 8. april, ble samlet inn søndag og mandag for en uke siden, det vil si like før Mahmoud Abbas sendte søknader om medlemskap til 15 FN-organisasjoner og satte en rekke nye krav for at de palestinske selvstyremyndighetene skulle fortsette sin deltakelse i de avtalte forhandlingene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart