Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

”Palestina” er akseptert i Geneve-konvensjonen

FN-bygningen i Geneve. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
FN-bygningen i Geneve. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
Mahmoud Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene fortsetter sin alenegang mot FN. Fredag ble det bekreftet at de er akseptert av Geneve-konvensjonen. 2. mai tas de også opp i 10 FN-konvensjoner.

Det er talsmannen for det sveitsiske utenriksdepartementet, Pierre-Alain Eltschinger, som forteller til nyhetsbyrået AFP at de palestinske selvstyremyndighetene 2. april leverte sin søknad der de erklærte at ”staten Palestina” ville forplikte seg på konvensjonen, og at dette ble formelt godkjent og registrert i Sveits torsdag.

Dermed fortsetter Mahmoud Abbas sine ensidige skritt i retning av FN-systemet, i stedet for å holde seg til avtalen om å avstå fra dette i forhandlingsperioden som slutter 29. april. 2. april sendte han søknader om å bli omfattet av både denne og 13 andre internasjonale konvensjoner og avtaler.

Geneve-konvensjonen omhandler regler for krigføring og humanitære operasjoner i konfliktsoner.

 

FNs generalsekretær har skrevet under

Allerede onsdag ble det klart at de ti søknadene som gjelder konvensjoner med direkte tilsyn av FN, ble akseptert og underskrevet av FNs generalsekretær Ban ki-Moon. I dokumentene skrev generalsekretæren under på at ”staten Palestina” vil bli lagt til konvensjonene 2. mai, altså nøyaktig en måned etter at søknadene ble sendt.

 

Avkrefter avtale om videre forhandlinger

Denne utviklingen bidrar til å avkrefte rapporter som har versert i flere medier de siste dagene om at en avtale om videre fredsforhandlinger etter 29. april skulle være like om hjørnet. Ifølge medierapporter skulle partene være nær ved å bli enige om å forlenge forhandlingene, slik Israel hele tiden har appellert til PA om å gå med på. Den videre avtalen skulle innebære blant annet at palestinerne trakk tilbake de ensidige søknadene til internasjonale konvensjoner og avtaler. Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat sier til Ynetnews.com at dette ikke er tilfelle.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart