Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fatah vil ha hele Israel

Fatah publiserte denne plakaten på Facebook denne uken. (Foto: Facebook / PMW.)
Fatah publiserte denne plakaten på Facebook denne uken. (Foto: Facebook / PMW.)
Partiet til de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas publiserte denne uken en plakat med tekst og grafikk som forteller at hele dagens Israel skal inngå i en palestinsk stat.

Plakaten ble publisert tirsdag på en av Fatahs offisielle Facebook-profiler, forteller Palestinian Media Watch (PMW). Plakatteksten var skrevet både på engelsk, hebraisk og arabisk, og lød:

”Advarsel: Dra øyeblikkelig. Dette er landområdet til en palestinsk stat”.

På den ene siden av teksten vises et kart over hele dagens Israel og de palestinskkontrollerte områdene. På den andre siden av teksten vises et skytevåpen.

Fatah utgjør som kjent den største fraksjonen i PLO, og har lederskapet i selvstyreområdene på Vestbredden. Fatahs leder er Mahmoud Abbas.

”Internasjonalt hevder Abbas kontinuerlig at palestinerne ønsker en tostatsløsning og en palestinsk stat på grensene fra 1967. Men dette budskapet er ikke det som reflekteres av denne plakaten, og heller ikke i mange andre uttalelser og budskap til det palestinske folket”, skriver PMW.

De lister opp en rekke eksempler på at slike budskap har blitt publisert den senere tiden, som disse:

– I mars publiserte Fatahs militære fløy en video som promoterte ”væpnet motstand inntil hele Palestina har blitt frigjort”.

– I april uttalte en av lederne i Fatah, Tawfik Tirawi, på Hizbollahs tv-kanal Al-Manar TV at ”tostatsløsningen finnes ikke”. Slik forklarte han at Fatahs mål er en verden uten Israel. Han sa: ”Dette er vårt mål, dette er fyrlyset som lyser opp veien vår, dette er våre prinsipper i Fatah-bevegelsen: Palestina – Gaza er en del av det, Vestbredden er en del av det, og Haifa, Jaffa, Acra, og hele Palestina”.

– En annen fra ledelsen i Fatah, Abbas Zaki, sa på PA TV i mars at ”jeg tror Allah vil samle dem så vi kan drepe dem”. I 2011 sa han på Al-Jazeera: ”Israel vil komme til å opphøre. Hvis jeg sier at jeg vil fjerne dets eksistens, er det stort, stort, men vanskelig. Dette er ikke uttalt politikk, Du kan ikke si det til verden. Du kan si det til deg selv.”


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart