Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Når selvmordbomberne blir borte vil barrieren bli borte

Annelie Enochson, medlem av den svenske Riksdagen, holder foredrag på MIFFs landsmøte 15. juni 2014. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Annelie Enochson, medlem av den svenske Riksdagen, holder foredrag på MIFFs landsmøte 15. juni 2014. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
- Jeg er helt sikker på at Israel kommer til å fjerne sikkerhetsbarrieren dersom det blir helt slutt på selvmordsbomberne, sa Annelie Enochson, medlem av den svenske Riksdagen, under MIFFs landsmøte søndag morgen.

– Sverige har i dag en ambassadør til en stat som ikke finnes, nemlig Palestina. I fjor sendte denne ambassadøren julekort til alle i Riksdagen, der motivet var av Maria og Josef som ble hindret i å komme inn til Betlehem på grunn av muren, fortalte hun.

– Men muren har bare en eneste hensikt – å hindre selvmordsbombere i å komme seg inn i Israel. Fra år 2000 til 2006 flommet det over av terrorangrep over hele Israel, og sikkerhetsbarrieren har gjort at antallet angrep har gått ned med 90 prosent siden august 2003, sa Enochson.

– Barrieren omtales nesten alltid som ”muren”, selv om det bare er fem prosent av lengden som faktisk består av mur, la hun til.

– Den dagen Israel kan være helt sikker på at det ikke kommer nye selvmordsbombere, er jeg sikker på at sikkerhetsbarrieren blir fjernet, fortsatte hun.

Enochson poengterta at mange andre land også har bygget sikkerhetsbarrierer, og nevnte som eksempler grensene mellom USA og Mexico, India og Pakistan, Nord-Korea og Sør-Korea, Nord-Irland og Irland, og EUs grense mot øst.

– Likevel er det bare en ”mur” man snakker om, og det er den i Israel – som er den mest legitime av alle ”sikkerhetsmurene”.

 

– Vil ha et mer Israel-vennlig Sverige

Det svenske parlamentsmedlemmet fortalte at hennes vennskap med Israel er noe av det som motiverer henne politisk.

– Jeg er politiker fordi jeg vil ha et forvandlet og forbedret Sverige. I det ligger også at jeg vil ha et mer Israel-vennlig Sverige, sa hun.

– Vi bør støtte Israel på grunn av tre fundamentale rettigheter som alle nasjoner har: Israel har som nasjon en rett til å finnes der de er, med den befolkningen de har. De har en rett til å forsvare sin nasjon og sin befolkning. Og de skal bedømmes med den samme målestokk som andre nasjoner av omverdenen og det internasjonale samfunn. I manges øyne har ikke Israel disse rettighetene, sa Enochson.

– Jeg personlig har også en fjerde grunn til å støtte Israel: Guds løfter til Abraham i Bibelen. Det er mitt fjerde ben å stå på når det gjelder støtten til Israel. Alle behøver ikke å ha dette benet med seg i sin støtte til Israel, men jeg har det, sa hun.

Enochson er ett av 20 medlemmer i Riksdagens parlamentariske venneforening for Israel, der seks av Riksdagens åtte partier er representert. Foreningen tilsvarer den norske foreningen Israels Venner på Stortinget.

 

Forsvarte Israels standpunkt overfor Hamas

I foredraget forsvarte hun Israels avgjørelse om ikke å forhandle med en Hamas-støttet regjering.

– De får begynne med å anerkjenne Midtøsten-kvarttens krav før man kan forvente nye samtaler med Israel, synes jeg. Det innebører å ta avstand fra terror, anerkjenne Israels rett til å eksistere og anerkjenne tidligere inngåtte avtaler.

Dagen etter foredraget, mandag 16. juni, hadde Annelie Enochson en artikkel på den svenske nettsiden svt.se hvor hun advarer sterkt mot å forhandle med terrororganisasjonen Hamas.

Hun tok for seg flere eksempler på feilrapportering i spørsmål som angår konflikten med palestinerne. Blant annet nevnte hun palestinernes vannsituasjon. Hun viste til at Europa-parlamentets president Martin Schultz tidligere i år kom med beskyldninger om grov forskjellsbehandling i vanntilgangen for palestinere og israelere, da han talte i Knesset.

Videre viste hun til professor Haim Gvirtzmans forskning.

– Han dokumenterer at det ikke er Israels feil at palestinerne ikke har mer vann, men at det er de som velger å ikke benytte de mulighetene de har, sa hun.

Her kan du lese mer om Gvirtzmans dokumentasjon av årsakene til palestinernes vannmangel.

Hun snakket også om at Israel på grunn av høyteknologisk utvikling er ”start-up nation» nr. en.

– På Nasdaq-børsen er det nesten like mange israelske foretak som fra hele Europa til sammen. Det er ikke Israel som taper på boikottbevegelsen, men Europa, sa Enochson.

– Israel har rett til å finnes som nasjon og rett til å forsvare seg. Vi som ikke er jøder behøves for å hjelpe jøder i Sverige, i Norge og i verden ved å gjøre vår røst hørt i kampen mot antisemittisme og antisionisme. Vi skylder dem det, avsluttet hun.

 

Se filmklipp fra  andre deler av landsmøtet.

Her kan du se video med opptak av hele foredraget til Annelie Enochson:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart