Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avslører terrorister under jakten på kidnapperne

Israelske soldater på leting etter de tre kidnappede guttene. Foto: IDF.
Israelske soldater på leting etter de tre kidnappede guttene. Foto: IDF.
Så langt er 200 terrormistenkte arrestert, og mengder av våpen er konfiskert. Men til tross for det israelske forsvarets intensive innsats, sier statsminister Netanyahu at man må regne med det vil ta tid å finne de tre kidnappede israelske tenåringsguttene.

Tusen soldater fra det israelske forsvaret er involvert i letingen etter de tre israelske guttene som ble kidnappet torsdag kveld av palestinske terrorister.

Natt til tirsdag ble 40 nye mistenkte arrestert i Nablus, de fleste av dem Hamas-medlemmer. Så langt har totalt 200 mistenkte blitt arrestert siden starten på etterforskningen, ifølge Jerusalem Post.

En av de arresterte er ordføreren i de palestinske selvstyremyndighetenes parlament, Aziz Dwik.

Den militære operasjonen som pågår for å finne de kidnappede guttene beskrives av det israelske forsvaret som en ”storskala anti-terror opprydningsaksjon” rettet mot alle med en form for tilknytning til Hamas, inkludert både personer med offentlig forbindelse til Hamas, og personer med tilknytning til Hamas’ militante fløy og andre terrororganisasjoner med bånd til Hamas.

I forbindelse med arrestasjonene har det ifølge IDF blitt funnet store mengder våpen. Både skytevåpen, eksplosiver og granater er konfiskert.

– Kan ta tid å finne guttene

Militæroperasjonen for å finne kidnappingsofrene ble fra natt til tirsdag utvidet til å omfatte et større område enn i starten.

– Vi må være forberedt på at dette kan komme til å ta tid, sier statsminister Benjamin Netanyahu i en offentlig uttalelse mandag kveld.

Letingen etter guttene og gjerningsmennene som har pågått siden fredag, foregikk frem til i natt primært i området rundt Hebron, hvor guttene forsvant.

Netanyahu henvendte seg også til ofrenes familier da han kom med uttalelsen.

– Jeg og alle israelere støtter dere i denne tiden. Vi gjør alt som er mulig for å bringe guttene hjem, sa han til familiene.

Netanyahu fortalte at han kort tid tidligere hadde snakket med den amerikanske utenriksministeren John Kerry, som fordømte kidnappingen og understreket Israels rett til å forsvare seg selv.

Talsperson Jen Psaki fra det amerikansk utenriksdepartementet sier at USA har tilbudt Israel assistanse i letingen etter guttene.

Netanyahu oppfordret andre land til å gjøre som USA og komme med en tydelig fordømmelse av angrepene. Han sa også at han tror det internasjonale samfunnets støtte til den Hamas-støttede palestinske samlingsregjeringen har vært med på å gi Hamas den frimodigheten de trengte til å utføre denne handlingen mot Israel.

Utenriksminister Børge Brende fordømte kidnappingen på søndag.

Først på tirsdag kom EU med en fordømmelse.

Snakket med Abbas

PA-president Mahmoud Abbas utstedte mandag en uttalelse der han fordømte både kidnappingen og det israelske forsvarets reaksjon, og roset de palestinske sikkerhetsstyrkenes innsats ”for å opprettholde ro og orden”.

Samtidig som uttalelsen ble offentliggjort, tok Abbas kontakt med Netanyahu på telefon. Dette var den første direkte kontakten de to har hatt på flere måneder.

Etter samtalen skrev statsministerens kontor i en pressemelding at Netanyahu hadde gjort det klart at Abbas nå må forstå konsekvensene av sitt partnerskap med Hamas.

– Det er negativt for Israel, negativt for palestinerne og negativt for regionen, sa Netanyahu i samtalen.

– Denne hendelsen viser det sanne ansiktet til terrorismen vi kjemper mot. Terrorister bortfører uskyldige israelske barn, mens vi redder livene til palestinske barn på våre sykehus. Dette er forskjellen på vår humanitære politikk og den morderiske terrorismen som angriper oss, sa Netanyahu til Abbas.

Netanyahu understreket at de Hamas-tilknyttede kidnapperne kommer fra områder som er under de palestinske selvstyremyndighetenes kontroll, og at de dro tilbake til PA-områdene etter at kidnappingen var gjort. Israel understreker dette som motargument til påstanden om at ikke PA kan holdes ansvarlig for kidnappingene fordi selve angrepet skjedde i et område som er under israelsk kontroll. Israel mener det er klart at PA bærer ansvaret for kidnappingene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart