Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israels venner sto opp for fred

Flere hundre venner av Israel var samlet til støttemarkering foran Stortinget i dag. (Foto: Atle Hansen)
Flere hundre venner av Israel var samlet til støttemarkering foran Stortinget i dag. (Foto: Atle Hansen)
Mellom 500 og 600 israelsvenner applauderte appeller fra blant andre stortingsrepresentantene Kristian Norheim (FrP) og Hans Fredrik Grøvan (KrF), og Israels fungerende ambassadør i Norge, George Deek.

Da Conrad Myrland ønsket velkommen til deltakerne i støttemarkeringen på Eidsvoll plass søndag ettermiddag, kunne han fortelle at medlemstallet i MIFF har økt fra under 7.000 medlemmer til nærmere 8.200 i løpet av sommeren. Organisasjonen som samler bredden av Israels venner i Norge mobiliserte flere hundre mennesker til markeringen foran Stortinget, under tre paroler:

”Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere”
”Nei til terroren og islamismen til Hamas – som ødelegger livet til palestinerne i Gaza”
”Mediedekningen av Israel må bli rettferdig”

 

Norheim: – Hamas er Gazas fangevoktere

– Det er alltid tragisk når liv går tapt, uansett hvilken side av konflikten som opplever det. Derfor er det tragisk at Hamas ikke ønsker at denne tragedien skal ta slutt. For hva annet skal man forstå når de nekter å inngå våpenhviler, eller bryter dem ved å skyte raketter en time etter at våpenhvile inngås, sa Kristian Norheim, FrPs utenrikspolitiske talsmann.

– Dette er ikke en krig mot Gazas befolkning, men mot terrororganisasjonen Hamas, uttalte han.

– Jeg er enig med dem som sier at Gaza er verdens største fengsel. Men det er Hamas som er fangevokterne, og ikke Israel. Det er terrororganisasjonen Hamas som okkuperer Gaza, og de har vært en stor ulykke for sivilbefolkningen.

 

Grøvan: – Mediene danner antijødiske holdninger

– Først vil jeg gratulere MIFF med et viktig og verdig arrangement i en krevende situasjon, sa Hans Fredrik Grøvn, KrF-representant og leder av foreningen Israels venner på Stortinget.

– Det medlemmene i Israels venner har til felles, er at vi anerkjenner Israels rett til å eksistere som stat og leve i fred med sine naboer. Dessverre vil ikke Hamas, Islamsk Jihad og de andre terrororganisasjonene i Gaza godta Israels eksistens. De vil fordrive jødene fra deres hjemland, og det kan ikke vi godta, sa han.

Grøvan ga norske medier et medansvar for utbredelsen av antijødiske og anti-israelske holdninger.

– Lite balanserte fremstillinger i media vil for mange være bidrag til å holde jødene ansvarlige for alt hva Israel gjør. Slik oppstår et grunnlag for negative holdninger til jøder og Israel, holdninger vi i dag ser at brer om seg i Norge og Europa, uttalte han.

Han kommenterte Arbeiderpartiets forslag om obligatorisk merking av israelske varer produsert i bosetningsblokkene som ”et gufs fra en tid vi trodde var historie”.

 

Dro til Israel i solidaritet

MIFFs lokallagsleder i Vestfold, Solveig Ghatso, fortalte i sin appell om hvordan hun og samboeren valgte å dra til Israel i sommer for å vise solidaritet med det israelske folket i en vanskelig tid.

– Israel er et lite land på størrelse med et norsk fylke. Israel står helt alene i fronten mot de mest ekstreme muslimske statene vi kjenner i verden, sa hun.

– Israel gir verden så mye i form av sin teknologi. Aldri har så mange land hatt et så lite land å takke for så mye, uttalte Ghatso.

 

David og Goliat

– Det er to typer systematiske mangler ved mediedekningen av Israel, sa nestlederen i MIFFs hovedstyre, Bengt-Ove Nordgård.

– Den ene er at vi sjelden ser positive nyheter som inngir sympati med Israel, og den andre er et fullstendig fravær av kritisk journalistikk mot de palestinske ledernes vanstyre av sin egen befolkning. Derfor behøves vi som et korrektiv til en ensidig nyhetsdekning, fortsatte han.

– Norske medier fremstiller ofte Hamas og palestinerne som ”lille David” som kjemper mot ”kjempen Goliat”, som er Israel. Et alternativt perspektiv er at det er Israel som er ”lille David”, som sloss mot alle de fiendtlig innstilte naboene sine, ”kjempen Goliat”, sa han.

– Israel er et liberalt fyrtårn i et stort, mørkt område av arabisk og muslimsk intoleranse, og fortjenere derfor all vår støtte. Israel brukes også av de arabiske landene som en lynavleder for å få oppmerksomheten bort fra sitt eget vanstyre. Men Israel er ikke et problem i Midtøsten. Israel er det som er rett i Midtøsten. Det bor snart to millioner palestinere i Israel, og de har friheter og rettigheter som deres brødre i nabolandene bare kan drømme om, sa Nordgård.

 

George Deek: – Takk for at dere ikke lar dere skremme

Siste appellant ut var Israels fungerende ambassadør i Norge, George Deek. Han begynte med å rette en varm takk til alle deltakerne.

– Jeg vet at det for mange av dere ikke var noen lett avgjørelse å komme hit. Det finnes stemmer som ikke ville at dere skulle komme. Noen mener at ytringsfrihet er viktig, men bare så lenge man er enig med dem. Takk for at dere ikke lar dere skremme av disse stemmene, men at dere står opp for det som er rett, sa Deek.

– Det er ikke seiersglede som samler oss i dag, men tårer av sorg over en krig som aldri skulle ha skjedd, sa den fungerende ambassadøren.

– Da Hamas begynte angrepene mot Israel, responderte vi ikke. Vi holdt tilbake fordi vi visste hvor tragiske konsekvensene kunne bli. Vi håpet i det lengste at Hamas ville ha gjort det eneste som kunne ha hindret all denne lidelse: Slutte med å avfyre raketter mot Israel. Men det skjedde ikke. I løpet av tre uker avfyrte de mer enn 300 raketter, og mens vi holdt tilbake reaksjonene, ble Hamas mer og mer frimodige, sa Deek.

Han minnet om at Israel i løpet av militæroperasjonen har akseptert ti våpenhviler, som Hamas har besvart med å avfyre nye raketter. Han minnet også om at de mer enn 30 terrortunnelene som har blitt avdekket og ødelagt utgjorde en alvorlig trussel.

– Dette er ikke hull i bakken, men sofistikerte og godt utviklede tunneler, med ett mål – å kidnappe og myrde israelere, sa Deek.

 

– Står i frontlinjen mot radikalisme og islamisme

– Hamas kaller seg frihetskjempere. Men sannheten er de kjemper mot frihet, fortsatte han, og omtalte utbredelsen av radikal islam i regionen som rystende. Han viste blant annet til hvordan den kristne minoriteten forfølges.

– Dessverre har ikke kristne andre steder i regionen den samme trosfriheten som i mitt land Israel, sa han.

– Vårt hjerte går ut til alle, både muslimer og andre, som har blitt ofre for at religionen islam brukes som en forkledning for å ta regionen tilbake til middelalderen, uttalte han.

– Israel står i frontlinjen mot radikalisme og islamisme. På samme måte som ISIL, viser også Hamas sin forakt for modernitet og sin vilje til å drepe uskyldige sivile, fortsatte han.

Han viste til undersøkelser som forteller at også flertallet av Gazas befolkning ønsker å leve i fred, slik Israel vil.

– Vi fortjener å leve i fred. Dagen vil komme da vi vil slutte å kjempe mot hverandre, og heller hjelper hverandre å leve i verdighet og frihet. De kan skje om hundre år eller i dag. Det er opp til Hamas å velge å demilitarisere seg og anerkjenne staten Israel. Vi oppfordrer Hamas: For både deres egne og Israels barns skyld, la den dagen være i dag, avsluttet Deek.

 

Motdemonstranter og mediedekning

En liten gruppe motdemonstranter fra den kommunistiske bevegelsen Tjen Folket, som ifølge egne nettsider offisielt støtter væpnet revolusjon i Norge, forsøkte å forstyrre arrangementet. Motdemonstrantene hadde ikke innhentet løyve fra politiet på forhånd. Politiet stilte mannsterke for å beskytte ytringsfriheten til Israels venner, og holdt motdemonstrantene på god avstand.

Minst ett av slagordene som taktfast og gjentatte ganger ble ropt av den ytterliggående gruppen, innebærer en oppfordring til utslettelse av staten Israel: «From the river to the sea, Palestine will be set free», ropte demonstrantene, som stilte med ropert og flagg med påskriften «Global Jihad» og logoen til Tjen Folket.

Det var stort medieoppbud rundt arrangementet, med direkteoverføring på nett hos både VG og NRK. MIFFs leder Conrad Myrland ble intervjuet av både NRK, TV2, Dagbladet og Al Jazeera.

Omkring 20 av deltakerne meldte seg samtidig inn som nye medlemmer i MIFF. Om du ikke har gjort det enda, kan du melde deg inn ved å klikke her.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart