Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Politikere fra venstre til høyre støtter fortsettelsen av militæroperasjonen

Ap-leder Isaac Herzog og Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett. (Foto: The Israel Project / Flickr.com)
Ap-leder Isaac Herzog og Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett. (Foto: The Israel Project / Flickr.com)
Hele det politiske spekteret i Israel tok fredag til orde for sterk respons fra det israelske forsvaret etter at Hamas hadde brutt våpenhvilen.

Både opposisjonen og regjeringskoalisjonen var enige om at militæroperasjonen ikke kunne avsluttes, fordi Hamas gjenopptok rakettangrepene i samme øyeblikk som våpenhvilen gikk ut. Dette skriver Jerusalem Post.

– Dette er en test av Israels evne til å avskrekke terrorister de kommende årene, og responsen må være sterk, sa økonomi- og handelsminister Naftali Bennett fra Bayit Yehudi.

 

Støtte fra Arbeiderpartiet

Opposisjonsleder Isaac Herzog fra Arbeiderpartiet er i Praha, og uttalte til den tsjekkiske statsministeren og utenriksministeren at han mener PA-leder Mahmoud Abbas burde kontrollere Gaza.

– Israel vil fortsette å respondere med styrke mot enhver skyting fra Gaza som truer det israelske folket. Man kan ikke klage på Israel når Hamas fortsetter å skyte, og ikke vil akseptere våpenhvileforslaget i Egypt, sa Herzog.

Flere av hans partifeller kommer med lignende uttalelser.

– Det finnes ikke noen delvis seier i å bekjempe terrorisme, og delvis seier er uakseptabelt når menneskers liv står på spill, twitret AP-representant i Knesset Erel Margalit.

Omer Bar-Lev, også Knesset-medlem fra AP, etterlyste raskere og mer bestemt respons fra IDF.

– For å oppnå minimumsmålet ved en våpenhvile, må vi respondere på en måte som viser terrororganisasjonene, den arabiske verden og det internasjonale samfunnet at Israel ikke vil nøle med å forsvare sine borgere, og gå til aggressiv militær handling, skrev han på Facebook.

 

Støtte også fra de ultraortodokse

Knesset-medlem for det ultraortodokse partiet Shas, Eli Yishai, sier det ikke finnes noe slikt som en proporsjonert respons mot raketter som avfyres mot israelske sivile.

– Det israelske luftvåpenet og marinen må bli gitt frihet til å slå til på ethvert sted i Gaza hvor det foregår skyting mot Israel. Bare en massiv, umiddelbar respons mot kildene bak skytingen i Gaza vil kunne avskrekke angrep i fremtiden, uttaler han.

Lederen for Utenriks- og forsvarskomiteen i Knesset, Ze’ev Elkin fra Netanyahus parti Likud, oppfordrer regjeringen til å umiddelbart reagere mot rakettangrep.

– Tydeligvis er det bare ett språk Hamas forstår, og det er IDF, sa han.

Innenrikskomiteens leder Miri Regev fra Likud, sier at ”Israel må ødelegge Hamas”.

– Hamas er ikke en organisasjon som vi kan oppnå avtaler med, det har blitt bevist under denne krigen, sier hun.

Yesh Atid-representant Aliza Lavie advarte også mot å gi etter for Hamas’ krav, og understreket behovet for å sikre innbyggerne i sør. Samtidig uttalte hun at IDF ikke nødvendigvis bør gjenoppta operasjoner på bakken i Gaza, som ville kunne medføre store tap.

 

Livni med fredsplan

Justisminister Tzipi Livni fra partiet Hatnua la fredag frem en skisse til plan for å avslutte konflikten med Hamas, og gjenoppta fredssamtaler med de palestinske selvstyremyndighetene. Også hun understreket imidlertid at militæroperasjonen må fortsette så lenge det er nødvendig, og at Israel ikke må gi etter for terroristenes krav.

Hennes plan innebærer ifølge Times of Israel at våpenhvile etterfølges kronologisk av økte overføringer av humanitær hjelp til Gaza, anerkjennelse av de palestinske selvstyremyndighetene i Gaza, etablering av systemer for å sikre at finansiering og bistand når frem til sivile og ikke havner hos terrorlederne, åpning av grensene mot Gaza, etablering av et system for å sikre at innføring av råmaterialer som sement ikke gir forsyninger til terroristene, og gjenopptakelse av fredssamtalene med de palestinske selvstyremyndighetene.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart