Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Abbas støtter Egypts sikkerhetsbarriere mot Gaza

Grensen mellom Egypt og Gaza, ved Rafah. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensen mellom Egypt og Gaza, ved Rafah. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Av hensyn til Egypts sikkerhetsbehov, mener Mahmoud Abbas det er helt på sin plass at myndighetene anlegger en 500 meter bred folketom sikkerhetsbuffer langs hele grensen mot Gaza. Han støtter også Egypts destruering av smuglertunneler fra Gaza.

De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas gir nå sin støtte til Egypts nye grep for å styrke den 13 km lange grensen mot Gaza.

Han sier at han ikke kan oppfordre de egyptiske myndighetene til å avslutte det pågående arbeidet med å anlegge en 500 meter bred buffersone ved Gaza-grensen, fordi han ”er fullt klar over Egypts sikkerhetsbehov”. Buffersonen ligger på egyptisk side av grensen.

Abbas uttaler dette i et intervju med den egyptiske avisen Al-Akhbar, og intervjuet er referert på engelsk av Ha’aretz.

 

Støtter bred og dyp sikkerhetsbarriere

Det egyptiske vedtaket om å skjerpe voktingen av Gaza-grensen ved å innføre en slik buffersone ble fattet i oktober, etter en serie terrorangrep i Sinai der 33 egyptiske soldater ble drept tidligere i høst. Utbyggingen av buffersonen medfører at om lag 10.000 innbyggere i 800 hjem like ved grensen har måttet flytte, enkelte av dem med tvang.

Den eneste grenseovergangen mellom Egypt og Gaza, Rafah-overgangen, er stengt på ubestemt tid. I buffersonen som nå er i ferd med å bli opprettet, skal det graves ut kløfter som skal fylles med vann for å hindre utgraving av nye underjordiske tunneler. Egyptiske myndigheter har i lengre tid vært på offensiven mot smuglings- og infiltrasjonstunnelene fra Gaza, og mange slike er ødelagt.

Buffersonen kommer dermed til å bety at den allerede eksisterende sikkerhetsbarrieren mellom Egypt og Gaza blir både adskillig bredere og også dypere under bakken enn inntil nå.

 

Støtter destruering av illegale tunneler

I det samme intervjuet gir Abbas ikke bare sin støtte til denne omfattende forsterkningen av grensekontrollen mellom Egypt og Gaza, men også til de egyptiske myndighetenes destruering av smuglertunneler fra Gaza. Abbas hevder at Gaza har fått 1.800 nye millionærer som resultat av at mange har tjent seg rike på omsetning av smuglervarer fra tunnelene – deriblant våpen, narkotiske stoffer, kontanter og utstyr til bruk i dokumentforfalskning. Den beste løsningen er ifølge Abbas å ødelegge smuglertunnelene. Han sier i intervjuet at han også tidligere har anbefalt at slike tunneler bør ødelegges, og at eierne av husene der inngangene til tunnelen finnes, bør straffes, blant annet ved at husene deres ødelegges.

 

Angriper Hamas for løgn

– Egypt og Palestina er de eneste stedene i verden som må takle slike problemer som dette, hevdet han i intervjuet.

Han kom med sterke utfall mot sin regjeringspartner Hamas, som han kalte ”en uadskillelig del av Det muslimske brorskap”. Han beskyldte Hamas for å ”lyve ustanselig”, og viste til hvordan de offisielle Hamas-talsmennene lenge benektet å ha noe å gjøre med kidnappingen og drapene på tre israelske tenåringsgutter i juni, ugjerninger som det i ettertid har blitt bevist at Hamas likevel sto bak.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart