Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

8 av 10 palestinere støtter angrep av soloterrorister

Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)
Illustrasjonsfoto fra terrorangrepet mot en jødisk bibelskole i Jerusalem i 2008. (Foto: GPO)
Et overveldende flertall blant palestinerne støtter terrorangrepene med kniv og bil som våpen. 56 prosent støtter en væpnet intifada og 12 prosent mener IS representerer det sanne islam.

Palestinian Center for Policy and Survey Research publiserte 9. desember resultatene av en meningsmåling gjennomført blant palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen 3.-6. desember.

Tallene avslører stor støtte til voldelig kamp mot Israel. Støtten til en væpnet intifada har økt fra 41 prosent for seks måneder siden, til 56 prosent i dag. Et overveldende flertall gir støtte til terrorangrepene som har tatt mange israelske liv i Jerusalem og Vestbredden de siste par månedene.

«I lys av uroen i Øst-Jerusalem og økningen i nivået på gjensidig vold, er det 80 prosent som støtter og 20 prosent som er imot, forsøk fra individuelle palestinere på å knivstikke eller kjøre over israelere i Jerusalem og resten av Vestbredden.»

 

Palestinernes mål

Deltakerne har fått spørsmål om hva som bør være det første av palestinernes viktigste mål.

43 prosent mener det må være å få slutt på den israelske okkupasjonen av områder erobret i 1967, og bygge en stat på Vestbredden og Gaza-stripen med Øst-Jerusalem som hovedstad.

31 prosent mener det må være å få rett til å vende tilbake til landsbyer som palestinerne flyktet fra i 1948.

16 prosent mener det må være å bygge mer gudfryktige og moralske individer og samfunn.

9 prosent mener det må være å etablere demokratiske politiske systemer som respekterer friheten og retten til palestinerne.

 

Palestinerne og IS

MIFF har tidligere rapportert at 1 av 4 palestinere er helt eller delvis positive til Islamsk Stat (IS). Støtten bekreftes av denne nye målingen. 12 prosent av palestinerne mener IS representerer det sanne islam, og et flertall av disse (61 prosent) ønsker at en islamistbevegelse lojale til IS blir etablert i de palestinske områdene. 14 prosent svarer de vet ikke om IS representerer det sanne islam. 74 prosent mener IS ikke representerer det sanne islam.

Støtten til IS er størst på Gaza-stripen. Der mener 19 prosent at IS representerer det sanne islam. På Vestbredden er tallet 8 prosent.

Et representativt utvalg på 1.270 voksne palestinere deltok i undersøkelsen. De ble intervjuet ansikt til ansikt på 127 tilfeldig valgte steder. Feilmarginen blir oppgitt å være tre prosent.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart