Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Palestinernes FN-resolusjon er en krigshandling

Israels energiminister Yuval Steinitz. (Foto: GPO)
Israels energiminister Yuval Steinitz. (Foto: GPO)
- Palestinerne sørget for å fjerne enhver henvisning til Israel som en jødisk stat fra teksten. Det betyr at dette ikke er en fredshandling, men en krigshandling. Det sier Israels etterretningsminister Yuval Steinitz om resolusjonsforslaget de palestinske selvstyremyndighetene la frem for FNs sikkerhetsråd onsdag.

Likud-ministeren Steinitz kommenterte saken i et intervju med Israel Radio, som er referert av blant andre Times of Israel.

Han mener Israel bør reagere kraftig mot resolusjonsforslaget fra palestinerne, og vurdere alle tenkelige skritt som respons, inkludert drastiske forslag som å bryte alt samarbeid med de palestinske selvstyremyndighetene, eller til og med oppløse dem.

– Dersom PA fortsetter sine provokasjoner mot oss, mot vår eksistens, mot den jødiske nasjonen, dersom de fortsetter å ta ensidige skritt, må vi ikke bare respondere i internasjonal sammenheng, men også overfor palestinerne, og vurdere, dersom det ikke finnes noe annet valg, å oppløse selvstyremyndighetene, sa Steinitz.

Dersom palestinernes forslag skulle få gjennomslag hos det internasjonale samfunnet, vil det legge til rette for at Hamas og Den islamske staten kan ta over Vestbredden, mente han.

De palestinske lederne la frem sitt resolusjonsforslag for FNs sikkerhetsråd onsdag. Resolusjonen krever en ferdig fredsavtale innen ett år, og full tilbaketrekning av Israel til 1967-linjene innen utgangen av 2017.

 

– Uviktig gimmick

Steinitz er langt fra den eneste israelske politikeren som har reagert kraftig på det ensidige skrittet PA nå har tatt.

Utenriksminister Avigdor Lieberman fra Yisrael Beiteinu har uttalt at PAs resolusjonsforslag ikke tjener noe reelt formål, og oppfordrer sikkerhetsrådet til heller å befatte seg med viktigere saker enn ”palestinske gimmicks”.

– Abbas holder på med handlinger som kun har til formål å fornærme og provosere Israel. Dette tjener ikke noe reelt formål for det palestinske folket. Tvert imot vil disse handlingene bare gjøre konflikten verre, og ikke fremme en fredsavtale, fordi ingenting vil forandre seg uten enighet med Israel, sa han.

– Sikkerhetsrådet er bedre tjent med å ta tak i temaer som virkelig er viktige i verden, som hvordan man skal håndtere den dødbringende terroren vi opplevde denne uken i Australia og Pakistan – eller borgerkrigen i Syria, eller Libya – og ikke kaste bort tiden på palestinske gimmicks, forsatte han.

 

– Nekter å gi opp land for fred

Boligminister Uri Ariel fra Bayit Yehudi mener Israel bør besvare resolusjonsforslaget med å øke byggeaktiviteten i Jerusalem og på Vestbredden.

– Å styrke suvereniteten og byggeaktiviteten i Judea og Samaria vil gjøre det klart for hyklere over hele verden at vi har kommet for å bli, sa Ariel ifølge Jerusalem Post.

Økonomi- og handelsminister Naftali Bennett fra samme parti, gikk kraftig ut mot ideen om å trekke seg tilbake fra landområder for å få fred.

– Jeg vil ikke gi områder i Israels land til araberne. Vi må slutte å be verden om unnskyldning. Det har aldri vært noen palestinsk stat her. Det var en israelsk stat her for 2.170 år siden. Vi feirer den når det er Hanukka. Den eksisterte også for 3.000 år siden, sa Bennett.

Han uttalte at ”alt palestinerne har gjort de senere årene er å bevise at de ikke er verdige en egen stat, fordi drap, terrorisme og blod bygger ikke en stat … raketter og terrortunneler som er bygget under kibbutzer etter at vi evakuerte Gaza, bygger ikke en stat.”

– Når Israel sier klart ifra, uten å stotre eller unnskylde seg, om at vi ikke vil akseptere å begå selvmord og bygge en palestinsk stat på israelsk land, vil verden etter hvert forstå, uttalte han.

Israels standpunkt er at en tostatsløsning skal komme som et resultat av forhandlinger mellom partene, og ikke som et resultat av ensidige skritt og internasjonalt press. Dette er i tråd med FNs resolusjon 242 fra 1967, og Oslo-avtalen fra 1993. Forhandlingene med de palestinske selvstyremyndighetene brøt som kjent sammen i april, da Fatah og Hamas inngikk samarbeid og begynte prosessen med å opprette en palestinsk samlingsregjering. Israel vil ikke gjenstarte forhandlinger når motparten representerer Hamas, da Hamas’ mål alltid har vært å utslette Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart