Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Hvordan palestinerne bruker fotball som våpen

Den tidligere terrordømte palestinske idrettslederen og Fatah-politikeren Jibril Rajoub sto opp mot Israel under FIFAs verdenskongress fredag 29. mai. (Foto: Skjermdump fra FIFAs direkteoverføring på YouTube)
Den tidligere terrordømte idrettslederen Jibril Rajoub på talerstolen under FIFAs verdenskongress. (Foto: Skjermdump)
Det palestinske fotballforbundet hyller terrorister og hindrer fredsarbeid. Samtidig bruker de FIFA til å legge økt internasjonalt press på Israel.

I ettermiddag behandlet FIFAs verdenskongress det palestinske fotballforbundets henvendelse om å legge press på Israel for å bedre palestinske fotballspilleres kår. I forkant av verdenskongressen meldte det palestinske forbundet inn en sak med forslag om å kaste Israel ut av fotballens store paraplyorganisasjon. Palestinerne endret forslaget i siste liten, og gikk i stedet inn for å presse Israel ved å opprette en internasjonal overvåkningskomité. Dette fikk de flertall for.

Mens palestinernes og FIFAs fokus ligger på anklager mot Israel, har Palestinian Media Watch (PMW) kommet med en fyldig rapport der de retter blikket mot den palestinske fotballorganisasjonens egen aktivitet. Rapporten avdekker at fotballforbundet og dets leder har en lang historie med glorifisering av terror og motarbeiding av alle forsøk på å bruke idrett til brobyggende og fredsskapende aktivitet.

 

– Ironisk forslag fra PA

”Det er ironisk at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) kommer med en slik aggressiv forespørsel når faktum er at det er PA og Fatah som rutinemessig viser mangel på respekt for den internasjonale idrettens verdier og den olympiske ånd”, skriver PMW om ideen om å suspendere Israel fra FIFA.

”PAs misbruk av idretten er et konkret eksempel på hvordan PA velger å forsterke konflikten i stedet for å arbeide for å løse den. PA bruker idretten til å formidle at det er ærverdig og heroisk å drepe sivile israelere, at hele Israel er ”Palestina” og at fredsfremmende arbeid eller normalisering av relasjoner med Israel er forbudt og til og med kriminelt”, fortelles det i rapporten.

 

– FIFA bør utvise PA og Rajoub

Jibril Rajoub, som leder det palestinske fotballforbundet og den palestinske olympiske komité, har stått i bresjen for saken som nå har vært fremmet i FIFA. PMW forteller at Rajoub selv er en av drivkreftene bak misbruket av idretten som arena for hyllest til terror. Selv terroristene som utførte massakren av 11 israelske OL-deltakere i Mȕnchen i 1972, blir fortsatt løftet fram og hyllet av PA og Fatah.

”Dersom noen idrettsorganisasjon burde bli utvist fra FIFA for grunnleggende brudd mot idrettens ånd, er det de palestinske selvstyremyndighetene”, konkluderer PMW. De oppfordrer FIFA til å utvise PA inntil de slutter å oppkalle idrettsarrangementer etter terrorister og mordere, og å glorifisere terroristene fra Mȕnchen-OL og terrorhandlingen de utførte. De oppfordrer også FIFA til å bryte forbindelsen med Jibril Rajoub inntil han trekker tilbake uttalelser der han har oppfordret til terror og ”slakting”.

 

Her er hovedpunktene fra rapporten:

 

1: PA bruker idrett til å hylle terrorister

PA bruker idretten til å lære sine barn at terror mot sivile er heroisk ”motstandskamp”. En rekke idrettsarrangementer er blitt navngitt etter terrorister og mordere, blant annet de som var skyldige i de mest dødbringende terrorhandlingene som har blitt utført mot Israel i statens historie. Dette fenomenet ble svært utbredt i løpet av den andre intifadaen, fra 2000-2005, men fortsetter også i dag. I 2014 ble for eksempel en fotballturnering i regi av det palestinske utdanningsdepartementet oppkalt etter ”martyren” Abu Sukkar. I 1975 fylte han et kjøleskap med eksplosiver, og da han detonerte bomben i Jerusalem drepte han 15 og såret 60 mennesker. Så langt i 2015 har PMW dokumentert at minst 10 idrettskonkurranser som har vært finansiert av PA eller Fatah har vært navngitt etter terrorister. I januar arrangerte for eksempel Fatah en ”idrettsfestival” under navnet ”Martyren Raed Al-Karmi og martyren Dalal Mughrabis turnering”. Al-Karmi var ansvarlig for drapene på 9 israelere. Mughrabi hadde hovedansvaret for den mest dødbringende terroraksjonen i Israels historie, der 37 sivile ble drept – 12 av dem barn.

 

2: PA saboterer muligheten for å bruke idrett som en brobygger for fred

PA bruker idretten til å formidle at fredsskapende arbeid mellom israelere og palestinere er kriminelt. Et eksempel er at PA fordømmer arbeidet som gjøres av Shimon Peres’ organisasjon Peres Center for Peace, med vennskapskamper i fotball årlig. PA truer med reaksjoner mot dem som deltar i disse fotballkampene. Jibril Rajoub kalte fotballarrangementet ”en forbrytelse mot menneskeheten” fordi det bidrar til å normalisere forholdet til Israel.

Rajoub har sagt slikt tidligere også. I 2013 truet han med å kaste ut fra det palestinske fotballaget alle som deltok i idrettsaktiviteter sammen med israelere.

– Jeg vil ikke tillate eller akseptere noen felles idrettskamp mellom arabere og Israel, sa han på PA TV 1. juli 2013.

– Begrepet normalisering [av relasjonen med Israel] finnes ikke i det palestinske idrettsleksikonet, sa han 18. mai 2012 i PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida.

 

3: Det palestinske fotballforbundets leder Jibril Rajoub er dømt terrorist og promoterer terrorisme

Rajoub er som nevnt leder for både fotballforbundet og den olympiske komité hos palestinerne. Han er også nestleder for Fatahs sentralkomité. Som vi har sett ovenfor, har han som fast praksis å stanse alle initiativer til idrettssamarbeid med israelere. Men ikke nok med det – han driver også med notorisk hyllest av terrorister og terrorhandlinger. Et eksempel er at han ifølge Al-Hayat Al-Jadida 1. oktober 2013 hyllet ”de ærverdige gjerningene til helten og martyren Dalal Mughrabi”, gjerninger som tok 37 sivile israelske liv.

Rajoub roser ikke bare andre som utfører terror. Han har selv praktisert som terrorist. Han har vært dømt til livstidsfengsel i Israel for å ha kastet en granat, og han sonet 15 år før han ble løslatt.

Rajoub fortsetter å oppfordre til drap og ”slakting” av israelere.

– Hvem stanser deg fra å slakte en bosetning? Uttalte han på den Fatah-styrte kanalen Awdah TV 13. august 2014.

1. april 2013 sa han til den libanesiske kanalen Al-Mayadeen TV:

– Hør. Vi har ikke en atombombe enda, men jeg sverger på at dersom vi hadde en atombombe, ville vi ha brukt den denne morgenen.

Han har også kommet med en lang rekke antisemittiske og hatefulle utsagn mot jøder.

 

4: PA hyller terroristene som utførte terrorangrepet under OL i Mȕnchen i 1972

11 israelske idrettsutøver ble drept i terrorangrepet. De fem mennene som planla og organiserte massakren hylles til stadighet i palestinsk idrettssammenheng.

1. august 2010 ble Amin Al-Hindi beskrevet i Al-Hayat Al-Jadida som ”en av stjernene som glitret i et av de mest stormfulle øyeblikkene på internasjonalt nivå – operasjonen som ble utført på stadion i Mȕnchen, Tyskland, i 1972”.

I den samme avisen 4. juli 2010 sa Mahmoud Abbas om Abu Daoud: ”Han var i fronten av enhver slagmark. For en vidunderlig bror, kampfelle, tøff og sta, utholdende kriger.”

Nylig valgte Abbas og Fatah å hedre Abu Yusuf Al-Najjar. Ifølge Al-Hayat Al-Jadida 20. april i år erklærte Fatahs sentralkomité ”sin lojalitet til deres sti, og at de vil fortsette kampen langs den samme stien”.

Fatah skrev på sin offisielle Facebook-profil 17. februar i år: ”Ali Hassan Salameh, martyrlederen, den røde prinsen. Æren i hans navn er nok.”

PA har navngitt tre skoler etter Salah Khalaf ifølge Al-Hayat Al-Jadida 8. juli 2009.

 

Hele den 31 sider lange rapporten, med en lang rekke dokumenterte eksempler, kan du lese her.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart