Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

PA arresterte 170 Hamas-medlemmer på Vestbredden

Palestinsk politi (Foto: Ynetnews/Mohammed Shinawi)
Palestinsk politi (Foto: Ynetnews/Mohammed Shinawi)
De siste dagene har palestinske sikkerhetstyrker hatt storaksjon mot Hamas.

I løpet av en enkelt natt skal palestinske sikkerhetstyrker ha arrestert hele 108 Hamas-medlemmer, ifølge en palestinsk kilde som har snakket med Yedioth Aharonoth. De neste dagene ble de resterende medlemmene anholdt.

Arrestasjonene kommer etter en serie med skyte-angrep mot israelere på Vestbredden der Malachi Rosenfeld og Danny Gonen har blitt drept og flere andre skadet de siste ukene.

Ifølge kilden skal sikkerhetstyrkene ha bevis for at Hamas står bak angrepene, som inkluderer skudd mot en israelsk ambulanse uten at noen ble skadd i den episoden.

MIFF skrev 29. juni om noen av angrepene i artikkelen Sjette terrorangrep på ti dager av Ramadan.

Terrorangrepene og de påfølgende arrestasjonene har økt spenningen mellom de Fatah-dominerte palestinske selvstyremyndighetene (PA) på Vestbredden, og Hamas, som styrer på Gaza-stripen.

Den arabisk-israelske journalisten Khaled Abu Toameh skrev mandag 7. juli i Jerusalem Post at PA har advart Hamas mot å angripe sikkerhetstyrkene deres på Vestbredden. Advarselen kom etter trusler fra ledere i Hamas etter arrestasjonene.

PA begrunner de omfattende arrestasjonene av Hamas-medlemmer – de største på mange år – med behovet for å ivareta ro og stabilitet, noe islamistene motarbeider.

General Adnan Dmeiri, talsmann for de palestinske sikkerhetstyrkene på Vestbredden, advarte Hamas med at de ville bli møtt med «det utenkelige» dersom de tok sjansen på å angripe medlemmer av sikkerhetstyrkene.

Dmeiri la til at det ikke var noen forskjell mellom retorikken fra Hamas og retorikken fra den såkalte «Islamske staten», IS.

En av lederne i Hamas, Sheikh Hassan Yousef (far til Mosab Hassan Yousef som skrev boken «Sønn av Hamas») – som nylig ble løslatt fra israelsk fengsel – fordømte de pågående aksjonene mot Hamas. Han benektet at Hamas planla å skape kaos på Vestbredden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart