Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sterk steinkaster-støtte fra palestinske myndigheter

Palestinernes president Mahmoud Abbas på PA TV onsdag 16. september 2015. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)
En rekke sentrale representanter for de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah uttrykker støtte til dem som kaster stein og brannbomber i Jerusalem. De oppmuntrer flere til å gjøre lignende opptøyer.

De palestinske selvstyremyndighetene og Fatah utgjør drivkreftene bak de pågående opptøyene i Jerusalem, skriver Palestinian Media Watch. De gjengir uttalelser som palestinske ledere ga i de palestinske selvstyremyndighetenes egen dagsavis Al-Hayat Al-Jadida mandag 14. september, dagen etter at en ny bølge av voldelige opptøyer brøt løs i Jerusalem. Siden starten på den jødiske nyttårsfeiringen søndag 13. desember har palestinske voldsmenn kastet steiner, fyrverkeri og brannbomber mot både sikkerhetsstyrker og andre israelere. Slike angrep har skjedd både på Tempelhøyden og en rekke andre steder i Jerusalem. En israelsk mann er blitt drept som følge av steinkasting. En rekke politimenn er blitt skadet. Uttalelsene som gjengis nedenfor er eksempler på hvordan sentralt plasserte palestinske ledere har benyttet anledningen til å oppfordre til ytterligere bruk av vold for å hindre jøder i å besøke Tempelhøyden:

 

Nabil Shaath, medlem av Fatahs sentralkomité og kommisær for internasjonale relasjoner:

”Shaath sa at … de kontinuerlige angrepene fra den israelske okkupasjonen mot den ærverdige helligdommen [det at jøder besøker Tempelhøyden] og krigerne som utfører Ribat [religiøst uttrykk for krigføring som har til hensikt å beskytte land man oppfatter som islamsk] vil være gnisten som setter i gang den forestående eksplosjonen, hvis oppstart og omfang ingen kan forutse. Han oppfordret også palestinere og arabiske masser til å utføre opptøyer i raseri.”

Dette er for øvrig samme person som tidligere i år besøkte Arbeiderpartiets landsmøte og poserte sammen med Thorvald Stoltenberg for NTB, som villig lot seg bruke som mikrofonstativ av ham.

 

Raafat Alayan, Fatahs offisielle talsmann i Jerusalem:

”Fatahs offisielle talsmann i Jerusalem, Raafat Alayan, oppfordret alle palestinske institusjoner og nasjonale og islamske sammenslutninger i alle regioner av hjemlandet til å melde seg og dra til konfliktområdene for å ‘eksplodere’ rett foran okkupanten og dens medhjelpere, på grunn av dens gjentatte handlinger og angrep mot al-Aqsa [moskeen]. Han uttalte også at Fatah-bevegelsen oppfordrer alle skoler i Jerusalem, inkludert Husni Al-Ashhab, til å gå ut i gatene for å uttrykke sin støtte til stedet hvor profeten Muhammed gjorde sin nattlige reise til [henviser til en tradisjonell historie om at Muhammed skal ha fløyet til al-Aqsa moskeen], og sin motstand mot bosetternes vanhelligelse av stedet.”

 

Sultan Abu Al-Einein, rådgiver for Mahmoud Abbas og medlem av Fatahs sentralkomité:

”Fatahs sentralkomitemedlem Sultan Abu Al-Einein advarte mot den israelske fiendens angrep mot al-Aqsa moskeen og Jerusalem. … Abu Al-Einein sa at den israelske fienden har som mål å ødelegge omtrent halvparten av al-Aqsa moskeen etter at de tar den over fullstendig. Han oppfordret arabiske og islamske nasjoner til øyeblikkelig å stille seg imellom på alle nivåer, for å gjøre Israel tilbakeholdne og forsvare al-Aqsa moskeen mot planene som legges av de jødiske ekstremistene. Abu Al-Einein oppfordret folk overalt til å komme til al-Aqsa og utføre Ribat, og ikke etterlate den som et lett bytte for de israelske høyreekstremistenes planer om å ødelegge den for å bygge sitt tempel der i stedet. Han avsluttet med en oppfordring til medlemmer av Fatah-bevegelsen og alle avdelinger av den, om å melde seg til tjeneste for Jerusalem og gjennomføre et utbredt folkeopprør for at fienden skal måtte betale en pris for sine handlinger, ‘fordi den hånden som løftes mot al-Aqsa skal bli amputert’.”

 

President Mahmoud Abbas og hans offisielle talsmann Nabil Abu Rudeineh:

Overskriften over intervjuet med Abbas og Rudeineh lød: ”Okkupasjonen og dens ekstremister behandler al-Aqsa slik de selv vil.”

President Abbas sier: ”Vi vil ikke sitte stille og se på disse angrepene”.

Rudeineh sier: ”Vi fordømmer på det sterkeste okkupasjonshærens og politiets invasjon av al-Aqsa moskeen, og angrepet på tilbederne. Øst-Jerusalem og stedene som er hellige for islam og kristendommen er en rød linje, og vi vil ikke sitte stille og se på disse angrepene.”

Teksten fortsetter: ”Han la til at president Abbas har holdt intensive diskusjoner med alle arabiske regionale og internasjonale institusjoner, og særlig med Jordan, Marokko og Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC), for å håndtere de aggressive angrepene som finner sted mot al-Aqsa moskeen.»

To dager etter at avisen kom ut, deltok Abbas i et innslag på selvstyremyndighetenes egen TV-kanal. Der velsignet han steinkasterne og omtalte jøder som ”skitne”.

Abbas har også tidligere i september legitimert steinkasting ved å omtale dette som ”fredelig motstandskamp”, og ”et kraftfullt våpen i det palestinske folkets hender”. Dette ble gjengitt i Al-Hayat Al-Jadida 3. september. En rekke ganger i løpet av sommeren har han oppfordret til ”Ribat” for å hindre ”jødifisering” av Tempelhøyden, ifølge PMW. De har også dokumentert hvordan karikaturtegnere og kronikkskribenter de siste ukene har bidratt til å legitimere og oppmuntre til steinkasting.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart