Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

Abbas velger fortsatt sikkerhetssamarbeid

Mahmoud Abbas har fortsatt ikke fordømt de siste dagenes terrorangrep og opptøyer mot israelere. Men nå bryter han tausheten ved å be de palestinske sikkerhetsstyrkene gjøre mer for å få dempet voldsbølgen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israelske myndigheter har reagert på at ikke palestinernes president Mahmoud Abbas har kommet med noen fordømmelse av noen av den siste ukens to dødbringende terrorangrep. En Fatah-representant hevdet at det var Abbas’ egen organisasjon Fatahs væpnede avdeling som sto bak dobbeltdrapet på Vestbredden torsdag. Nå har det kommet fram at det var en Hamas-celle som utførte ugjerningen, men i mellomtiden kom verken Abbas eller noen andre med noen dementering av at de sto bak angrepet – langt mindre med noen fordømmelse. Abbas har selv hyllet de voldelige opptøyene som har pågått den senere tiden.

Mandag kveld kom det første signalet fra Abbas etter at konfliktnivået eskalerte og opptøyer brøt ut over hele Øst-Jerusalem og Vestbredden. Da ba han de palestinske sikkerhetsstyrkene om å ”gjøre sitt ytterste for å dempe trykket på Vestbredden”, ifølge Times of Israel.

Abbas uttalte at det var nødvendig for de palestinske styrkene å reagere kraftigere mot opptøyene ”for ikke å gi Israel en foranledning til å slå hardt ned på Vestbredden”, ifølge Channel 2.

 

Israel strekker ut hånden i lukket dialog

Det skal ha pågått en dialog mellom Abbas og israelske myndigheter om konflikten siden søndag kveld. Ifølge kildene til Channel 2 skal israelerne ha lovet å trappe opp innsatsen for å få stanset angrep mot palestinere fra ekstreme jødiske bosettere på Vestbredden. Israel skal også ha forespeilet PA at antallet jødiske besøkende på Tempelhøyden i Jerusalem vil gå ned etter at perioden med jødiske høytider nå er over. En palestinsk kilde sa at sikkerhetssamarbeidet mellom PA og Israel fortsetter til tross for Abbas’ FN-tale, men at dette blir ”stadig vanskeligere” fordi ”vi er vitne til begynnelsen av en tredje intifada, og Israel gjør ikke nok for å stanse volden.” Abbas har lenge påstått at Israel er i ferd med å endre status quo på Tempelhøyden, og Netanyahu har tilbakevist dette like lenge.

 

Abbas tirsdag: – Klar til å snakke med Israel

Tirsdag uttalte Mahmoud Abbas at han er klar til å snakke med Israel, og at han ikke er interessert i en ytterligere eskalering, ifølge Times of Israel.

– Vi er forpliktet på avtalene, sa Abbas, stikk i strid med sine egne ord i FN seks dager tidligere.

– Vi ønsker en diplomatisk løsning gjennom fredelige midler, og ikke en annen løsning. Vi ønsker å minke sannsynligheten for ødeleggelser og tap som vil kunne ramme begge sider i denne situasjonen, sa Abbas.

 

Forsvarssjefen: – Hindret av en håndfull jøder

Det israelske forsvarets sjef Gadi Eisenkot uttalte tirsdag at IDFs militæroperasjoner mot palestinske terrorister i det siste har blitt ”hindret av en håndfull jøder”. Han sikter til at et lite antall ekstreme bosettere har stått for angrep, opptøyer og uroligheter som forsvaret har måttet bruke tid og krefter på å bekjempe. Bosetterne skal ha kastet steinblokker og brennende bildekk mot palestinere, og steiner mot palestinske biler.

IDF og den palestinske sikkerhetstjenesten skal møtes tirsdag kveld for første gang etter terrordrapet torsdag, for å drøfte situasjonen videre.

Spenningsnivået har eskalert etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg mandag og tirsdag.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart