Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Onsdag 4. november publiserte den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en tegning av en maskert mann som holder en stein. "Best friend forever" - beste venn for alltid - er teksten på arabisk.
Onsdag 4. november publiserte den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en tegning av en maskert mann som holder en stein. "Best friend forever" - beste venn for alltid - er teksten på arabisk.

Siste nytt fra Vestbredden

Brenner Balfour, hyller blodet til "martyrene", kaller opp fotballturnering etter knivdrapsmann og heier fram nye angripere.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Søndag 1. november publiserte Fatahs offisielle Facebook-side et manipulert bilde hvor de lar Storbritannias utenriksminister i 1917, Arthur Balfour, være omgitt av ild.

– Vi vil ikke glemme det illevarslende løftet, Balfour-løftet gitt av dem som ikke hadde noe eierskap [britene] til dem som ikke hadde noen rettigheter [jødene], skrev Fatah, ifølge Palestinian Media Watch (PMW). Adnan Al-Damiri, offisiell talsmann for de palestinske selvstyremyndighetenes nasjonale sikkerhetsstyrker, publiserte en lignende tekst.

Fram til 1917 var araberne som bodde i dette området styrt fra Istanbul. Jødene er en urbefolkning i området, og hadde en stat her i mange århundrer før arabiske og muslimske erobringer på 600-tallet. Jøder har hele tiden bodd i området og har vært en minoritet i hele den arabiske verden. De siste to generasjoner er jødene blitt jaget ut av hele den arabiske verden. Israel er det eneste de sitter igjen med. Arealet av Israel utgjør mindre enn 0,2 prosent av arealet hvor araberne har fått nasjonal selvråderett.

 

Palestinske budskap

PMW legger stadig fram nye eksempler på hvordan palestinske ledere hyller terror og sender budskap som motarbeider fred.

En av de mest populære sangene blant palestinerne på Vestbredden for tiden, oppmuntrer til å gå til angrep på fienden med «øks og kniver». – Jeg sverger at du ikke vil unnslippe, min fiende, fra revolusjonen og folket, heter det i sangen. En CD-selger i Ramallah forteller til Al-Hayat Al-Jadida 2. november at nasjonalistiske sanger utgjør 90 prosent av salget i disse dager.

Onsdag 4. november publiserte den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en tegning av en maskert mann som holder en stein. «Best friend forever» – beste venn for alltid – er teksten på arabisk. Lignende oppfordringer til steinkasting er publisert i tegninger i samme avis 7. november og 9. november.

Dagen etter at Mohannad Halabi drepte to sivile israelere med kniv, ble det på Facebook-siden til guvernøren i Ramallah, Laila Ghannam, i et dikt hyllet «lukten av blodet til martyrene».

– Ha en morgen med stolthet og ære, ble diktet avsluttet.

Mandag 2. november kunne Al-Hayat Al-Jadida melde at terroristen Halabi har fått en fotballturnering i Jenin oppkalt etter seg.

Tirsdag 7. november publiserte Fatahs offisielle Facebook-side et bilde av en palestiner med kniv og hashtaggen #so_what. Publiseringen sender signal om at angrepene på jøder vil fortsette samme hva som skjer, skriver PMW.

Tirsdag 3. november publiserte PAs nasjonale sikkerhetsstyrker et bilde fra den israelske byen Haifa som blir framstilt som en del av «Palestina». To dager tidligere ble den israelske byen Akko omtalt i et bilde som «okkupert».

Da Abbas besøkte Europa i begynnelsen av november, ble han konfrontert med rapporten til PMW som dokumenterte at en Fatah-leder hyllet drapet på to foreldre foran øynene til fire av deres barn.

– Vi palestinere er ikke fullkomne, men disse ting må bli sett i sin sammenheng, svarte Abbas, ifølge Jerusalem Post 4. november.

Dette svaret antyder at Fatah-lederens hyllest av terror var et unntak. Men slik er det ikke. I løpet av de siste par måneder har palestinske myndigheter, offisielle medier og Fatah-ledere gjentatte ganger gitt hyllest til terror.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart