Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Siste nytt fra Vestbredden

Onsdag 4. november publiserte den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en tegning av en maskert mann som holder en stein. "Best friend forever" - beste venn for alltid - er teksten på arabisk.
Onsdag 4. november publiserte den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en tegning av en maskert mann som holder en stein. "Best friend forever" - beste venn for alltid - er teksten på arabisk.
Brenner Balfour, hyller blodet til "martyrene", kaller opp fotballturnering etter knivdrapsmann og heier fram nye angripere.

Søndag 1. november publiserte Fatahs offisielle Facebook-side et manipulert bilde hvor de lar Storbritannias utenriksminister i 1917, Arthur Balfour, være omgitt av ild.

– Vi vil ikke glemme det illevarslende løftet, Balfour-løftet gitt av dem som ikke hadde noe eierskap [britene] til dem som ikke hadde noen rettigheter [jødene], skrev Fatah, ifølge Palestinian Media Watch (PMW). Adnan Al-Damiri, offisiell talsmann for de palestinske selvstyremyndighetenes nasjonale sikkerhetsstyrker, publiserte en lignende tekst.

Fram til 1917 var araberne som bodde i dette området styrt fra Istanbul. Jødene er en urbefolkning i området, og hadde en stat her i mange århundrer før arabiske og muslimske erobringer på 600-tallet. Jøder har hele tiden bodd i området og har vært en minoritet i hele den arabiske verden. De siste to generasjoner er jødene blitt jaget ut av hele den arabiske verden. Israel er det eneste de sitter igjen med. Arealet av Israel utgjør mindre enn 0,2 prosent av arealet hvor araberne har fått nasjonal selvråderett.

 

Palestinske budskap

PMW legger stadig fram nye eksempler på hvordan palestinske ledere hyller terror og sender budskap som motarbeider fred.

En av de mest populære sangene blant palestinerne på Vestbredden for tiden, oppmuntrer til å gå til angrep på fienden med «øks og kniver». – Jeg sverger at du ikke vil unnslippe, min fiende, fra revolusjonen og folket, heter det i sangen. En CD-selger i Ramallah forteller til Al-Hayat Al-Jadida 2. november at nasjonalistiske sanger utgjør 90 prosent av salget i disse dager.

Onsdag 4. november publiserte den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida en tegning av en maskert mann som holder en stein. «Best friend forever» – beste venn for alltid – er teksten på arabisk. Lignende oppfordringer til steinkasting er publisert i tegninger i samme avis 7. november og 9. november.

Dagen etter at Mohannad Halabi drepte to sivile israelere med kniv, ble det på Facebook-siden til guvernøren i Ramallah, Laila Ghannam, i et dikt hyllet «lukten av blodet til martyrene».

– Ha en morgen med stolthet og ære, ble diktet avsluttet.

Mandag 2. november kunne Al-Hayat Al-Jadida melde at terroristen Halabi har fått en fotballturnering i Jenin oppkalt etter seg.

Tirsdag 7. november publiserte Fatahs offisielle Facebook-side et bilde av en palestiner med kniv og hashtaggen #so_what. Publiseringen sender signal om at angrepene på jøder vil fortsette samme hva som skjer, skriver PMW.

Tirsdag 3. november publiserte PAs nasjonale sikkerhetsstyrker et bilde fra den israelske byen Haifa som blir framstilt som en del av «Palestina». To dager tidligere ble den israelske byen Akko omtalt i et bilde som «okkupert».

Da Abbas besøkte Europa i begynnelsen av november, ble han konfrontert med rapporten til PMW som dokumenterte at en Fatah-leder hyllet drapet på to foreldre foran øynene til fire av deres barn.

– Vi palestinere er ikke fullkomne, men disse ting må bli sett i sin sammenheng, svarte Abbas, ifølge Jerusalem Post 4. november.

Dette svaret antyder at Fatah-lederens hyllest av terror var et unntak. Men slik er det ikke. I løpet av de siste par måneder har palestinske myndigheter, offisielle medier og Fatah-ledere gjentatte ganger gitt hyllest til terror.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart