Palestinske studenter i Gaza demonstrerer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Palestinske studenter i Gaza demonstrerer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

To av tre palestinere støtter knivangrep mot israelere

Seks av ti mener det er tid for en ny intifada.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En ny meningsmåling fra Palestinian Center for Policy and Survey Research i Ramallah forteller at terrorbølgen mot Israel har støtte fra flertallet av innbyggerne på Vestbredden og i Gaza. Flertallet er også imot en tostatsløsning.

Her kan du lese hele undersøkelsen.

 

Støtter terrorbølgen

67 prosent av respondentene sier at de støtter knivangrep mot israelere. Bare 31 prosent sier de er imot slike angrep. Samtidig mener 73 prosent at slike angrep ikke bør utføres av unge skolejenter.

60 prosent sier de støtter en væpnet intifada mot Israel, og 66 prosent sier at de tror en eskalering av voldsbruken ville tjene palestinernes sak positivt. 60 prosent sier de støtter en væpnet intifada mot Israel, og 66 prosent sier at de tror en eskalering av voldsbruken ville tjene palestinernes sak positivt. Slik begrepet intifada har vært brukt, innebærer det et bredt mobilisert folkeopprør, støttet av palestinske myndigheter, med kontinuerlige dødbringende terrorangrep rettet mot israelere.

 

Anerkjennelsen av Israel står svakt

Et flertall på 54 prosent sier at de er imot å inngå en tostatsløsning i konflikten med Israel. Et mindretall på 45 prosent støtter en tostatsløsning.

Men den palestinske tostatsløsningen innebærer ikke nødvendigvis støtte til en jødisk stat som nabo. Hele 61 prosent sier nei til å anerkjenne Israel som jødisk stat ved siden av en palestinsk stat. Bare 39 prosent sier ja til gjensidig anerkjennelse av en jødisk og en palestinsk stat.

70 prosent sier at de er imot en enstatsløsning der arabere og jøder lever sammen med like rettigheter. 29 prosent kunne tenke seg en slik løsning.

Interessen for å opprettholde sikkerhetssamarbeidet med Israel under dagens situasjon er imidlertid relativt stor. 64 prosent sier de er villige til å gi avkall på kravet om palestinsk politi i B- og C-områdene av Vestbredden (området der Israel har den sivile administrasjonen og området der Israel og PA deler på administrasjonsansvaret, som definert i Oslo-avtalen), hvis det må til for å unngå at sikkerhetssamarbeidet med Israel tar slutt.

26 prosent sier de oppfatter det slik at de palestinske selvstyremyndighetenes mål er å utslette staten Israel, eller både å utslette staten Israel og drepe flest mulig jøder.

 

Liten støtte til Abbas
De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas får stadig lavere oppslutning på de palestinske meningsmålingene. Denne gangen sier hele 65 prosent at de mener Abbas bør gå av. Bare 31 prosent sier at de fortsatt ønsker ham som president.

Dersom det hadde vært valg på Vestbredden i dag, og Hamas hadde deltatt, ville Hamas-leder Ismail Haniyeh ha vunnet med 53 mot 37 prosent oppslutning.

Den aller mest populære presidentkandidaten er den dømte terroristen og morderen Marwan Barghouti, som soner i israelsk fengsel og derfor er uaktuell i praksis. I en tenkt situasjon der palestinerne både på Vestbredden og i Gaza kunne stemme på Haniyeh, Abbas og Barghouti som presidentkandidater, ville Barghouti ha vunnet med 36 prosent. Haniyeh ville ha fått 35 prosent og Abbas 25 prosent.

78 prosent sier de tror at selvstyremyndighetenes institusjoner er korrupte.

 

Løgner blir trodd

De utbredte palestinske løgnene om at Israel både vil overta makten på Tempelhøyden og ødelegge al-Aqsa moskeen, og annektere hele Vestbredden, lever i beste velgående blant den palestinske befolkningen.

51 prosent tror på løgnen om at Israel vil ødelegge al-Aqsa moskeen. Hele 77 prosent tror på at Israel på en eller annen måte vil forandre status quo på Tempelhøyden, noe israelske myndigheter gang på gang tilbakeviser. Bare 11 prosent tror på at Israel er interessert i å bevare status quo.

Til tross for at det er helt uaktuell politikk i Israel, tror 82 prosent av palestinerne at Israel har som langsiktig mål å annektere alt land som de inntok i 1967.

 

En viss støtte til IS

Selv om det store flertallet av palestinerne tar avstand fra Den islamske staten, har terrorgruppen en viss grad av oppslutning i de palestinske områdene, viser meningsmålingen.

88 prosent sier at IS ”ikke representerer sann islam”. Sju prosent sier derimot at IS nettopp representerer det virkelige islam. 20 prosent er imot den vestlige alliansens krig mot IS. Åtte prosent støtter de nylige bombeangrepene i Libanon, 14 prosent støtter terroren i Paris og 16 prosent støtter angrepet som fikk et russisk fly til å styrte i Sinai-ørkenen i oktober.

1.270 palestinere på Vestbredden og i Gaza deltok som respondenter i undersøkelsen. Dataene ble samlet inn fra 10. til 12. desember. Den statistiske feilmarginen er på tre prosent.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart