Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Leder for væpnet Fatah-gruppe arrestert

Våpnede menn fra Fatah på øvelse. Bildet er tatt i Gaza i mars 2015. (Illustrasjonsfoto: Facebook)
Våpnede menn fra Fatah på øvelse. Bildet er tatt i Gaza i mars 2015. (Illustrasjonsfoto: Facebook)
Israelske sikkerhetsstyrker arresterte mandag lederen for den Fatah-tilknyttede Tanzim-militsen. Han er mistenkt for å ha organisert og finansiert flere terrorangrep den siste tiden.

I tiden før Tanzim-leder Jamal Abu Lil (48) ble arrestert, skal han ifølge israelsk etterretning ha organisert flere skyteangrep og gjort pengeoverføringer til terrorfinansiering. Sikkerhetsstyrker fra Shin Bet og IDF pågrep ham i utkanten av Ramallah mandag morgen, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel.

Tanzim-militsen ble startet i 1995 av Yassir Arafat, og regner seg som en væpnet fløy av Fatah. Under den andre intifadaen sto Tanzim bak mange blodige terrorangrep mot Israel. Den siste tiden har det vært gjengs oppfatning blant israelske sikkerhetseksperter at den pågående terrorbølgen ville eskalere dersom Tanzim-styrkene skulle begynne å bidra aktivt til volden, slik de nå ifølge Shin Bet har gjort.

Den formelt anerkjente øverste lederen for Tanzim er fortsatt den drapsdømte terroristen Marwan Barghouti, som sitter i israelsk fengsel. Men Jamal Abu Lil opererte i praksis som leder for militsen ut fra en base i flyktningleiren Kalandiya. Israelske styrker har flere ganger blitt beskutt under operasjoner i Kalandiya de siste månedene. Det er ikke offentliggjort konkret hvilke av den senere tidens skyteangrep mot israelere Tanzim-lederen skal ha stått ansvarlig for.

Jamal Abu Lil bodde på Vestbredden da han ble arrestert, men har permanent oppholdstillatelse i Israel. Fatah-talsmenn har tatt avstand fra arrestasjonen. Abu Lils støttespillere anklager samtidig Mahmoud Abbas for å ha bidratt til arrestasjonen. De hevder Abbas slik har forsøkt å kvele en røst som har vært kritisk til ham som president.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart