Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Her feirer palestinere mannen som medvirket til barnedrap

Abd Al-Fatah Dola blir hyllet og viser V-tegnet (Foto: PMW)
Abd Al-Fatah Dola blir hyllet og viser V-tegnet (Foto: PMW)
Det palestinske lederskapet fortsetter med å hylle drap og terror, inkludert barnemordere.

Palestineren Abd al-Fatah Dola ble forrige uke satt fri fra israelsk fengsel etter å ha sonet i 12 år for medvirkning til drapet på den 16 år gamle israeleren Ofir Rahum fra byen Ashkelon i 2001. Han ble arrestert i juli 2004 i Jeriko.

Frigivelsen ble feiret med hyllest og takketaler av palestinske ledere og befolkningen i hjembyen Beitunia, som ligger på vestsiden av Ramallah.

Den ærefulle mottakelsen ble beskrevet i en artikkel publisert 2. juli av det palestinske nyhetsbyrået Ma’an med tittel «Beitunia ønsker velkommen den løslatte [fangen Abd al-Fatah] Dola etter 12 år i fengsel». Palestinian Media Watch (PMW) har oversatt den til engelsk.

Ma’an skriver at folkemengden først vendte seg mot Yassir Arafats grav. Deretter plasserte Dola en blomsterkrans på graven. Til stede var også guvernøren i Ramallah og Al-Bireh, Laila Ghannam, ordfører i Beitunia, Ribhi Dawla, representanter for de palestinske selvstyremyndighetene, prominente personer og medlemmer av Fatah.

Deretter arrangerte administrasjonen i Beitunia og Fatah-bevegelsen en massemønstring. Deltakerne inkluderte medlem i Fatahs sentralkomité Sultan Abu Al-Einein, leder for Fangenes klubb, Qadura Fares, direktør for fangekommisjonen og tidligere fangeminister  hos PA, Issa Karake, innbyggere i Beitunia og venner av Dola.

MIFF skrev om Sultan Abu Al-Einein etter at han i et intervju med et palestinsk nyhetsbyrå forrige uke uttalte: «Hvert sted du finner en israeler, hogg av ham hodet!»

Sultan Abu Al-Einein, rådgiver til Mahmoud Abbas og medlem av Fatahs sentralkomité.
Sultan Abu Al-Einein, rådgiver til Mahmoud Abbas og medlem av Fatahs sentralkomité.

Ordfører i Beitunia, Ribhi Dawla, holdt en takketale der han poengterte at «fangene er symbolet på frigjøring og på å bli kvitt okkupasjonen». Han omtalte Beitunia som «fangenes og martyrenes by» og han lovet at den fortsatt vil være lojal til «martyrenes veivalg».

Abd al-Fatah Dola var i 2001 en av lederne i den militante terrorgruppen Tanzim i Beitunia. Denne gruppen er en del av Fatah-bevegelsen, med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas som leder.

Sammen med Hassan Qadi, som også var leder i Tanzim, og den palestinske kvinnen Amna Muna, planla og gjennomførte de kidnappingen og drapet på Ofir Rahum 17. januar 2001.

Kidnappingen skjedde ved at den da 24 år gamle Amna Muna først lurte Rahum til å møte henne ved den sentrale busstasjonen i Jerusalem.

Fatah-bevegelsen, som styrer palestinernes selvstyremyndigheter på Vestbredden, brukte kvinnedagen til å ære terrorist som lurte israelsk tenåring i døden. (Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-side)

Bildet viser Amna Muna (Foto: Skjermdump fra Fatahs Facebook-side)

Etter en kort samtale på engelsk tok de en drosje nordover før de satte seg inn i en bil som var parkert ved et veikryss. Den hadde israelske nummerskilt.

Deretter kjørte Muna bilen gjennom en israelsk kontrollpost og til et ensomt sted i utkanten av Ramallah. Der ventet Dola og Qadi i en annen bil bevæpnet med Kalashnikov-geværer.

Muna hoppet ut av bilen hun kjørte. Det gjorde også Dola og Qadi, og da den israelske tenåringen nektet å komme ut av bilen, skjøt og drepte de ham med over 15 skudd.

Ofir Rahum (Foto: Israelsk UD)
Ofir Rahum (Foto: Israelsk UD)

De begravde liket av Rahum i bydelen Al-Tira i den nordlige delen av Ramallah. Dagen etter ble den døde gutten funnet og returnert til Israel av palestinske sikkerhetsstyrker.

Amna Muna ble arrestert av israelsk politi to dager etter drapet. Etter fire uker med avhør tilsto hun at den opprinnelige planen var å kidnappe Rahum for å presse Israel til å sette fri palestinske fanger.

Hun avslørte også navnene på de to medskyldige.

Muna sa også at hun brukte den Internett-baserte meldingstjenesten ICQ da hun lette etter et passende offer. Hun utga seg for å være en jødisk immigrant fra Marokko ved navn Sally, og hadde vært i kontakt med flere israelske tenåringer før hun fikk napp hos Ofir Rahum.

Etter flere uker med private samtaler med Muna gikk han med på å gjennomføre det han trodde skulle bli et intimt møte, men som altså endte med at han ble myrdet.

Amna Muna ble dømt til livsvarlig fengsel i februar 2003, men ble likevel løslatt i fangeutvekslingen mellom Israel og Hamas i oktober 2011. Da ble den israelske soldaten Gilad Shalit satt fri mot at Israel løslot 1027 fanger.

Hassan Qadi var på rømmen etter drapet. Han døde 30. april 2001 i en eksplosjon i en bolig i Ramallah da en bombe han gjorde klar, eksploderte for tidlig i det som omtales som en «arbeidsulykke».

 

Krav til Børge Brende

I februar 2016 skrev MIFF et brev til utenriksminister Børge Brende hvor vi krever at  han fordømmer hyllest av terror fra de palestinske selvstyremyndighetene som Norge finansierer med bistand. Vi avsluttet brevet slik:

«Vi vil derfor utfordre utenriksminister Børge Brende til følgende:

• Fordøm at PA bruker media, skoleverk og moskéer til å piske opp hat.
• Fordøm all form for hyllest av terrorister i palestinernes offentlige rom, f. eks. oppkalling av gater, torg, skoler, idrettsturneringer e.l. etter terrorister.
• Fordøm det skalerte belønningssystemet for dømte terrorister.
• Fordøm PAs avvisning av to stater for to folk (som vist ved motstanden mot jødisk selvbestemmelse og suverenitet).
• Gjør økonomisk støtte til PA betinget av reell endring til det bedre på disse områdene.

Vi oppfordrer til at fordømmelsene skjer offentlig, både på UDs hjemmeside og via pressemeldinger. Det vil gi et betydelig bidrag til en fredelig utvikling i Midtøsten.»


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart