Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu i videohilsen til Abbas: – Det er på tide at du blir med på å arbeide for fred

Netanyahu kom med videohilsen til Abbas 14. juli 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Netanyahu kom med videohilsen til Abbas 14. juli 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Israels statsminister la i dag ut en videohilsen på Facebook til palestinernes president, siden Abbas nekter å møte ham ansikt til ansikt.

De palestinske selvstyremyndighetene har den siste tiden vært tydelige på at de nekter å være med på nye direkte fredsforhandlinger med Israel. Nylig nektet Mahmoud Abbas til og med å hilse på Israels president Reuven Rivlin. Også etter at Egypt tidligere i uken så ut til å lykkes med å invitere til nye møter mellom partene, trakk Abbas seg da det begynte å bli alvor.

Netanyahu har etter valget i 2015 vært konsekvent på at han ønsker nye direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser, og at denne prosessen for hans del kan gjenstartes når som helst. I dag la Netanyahu ut en videohilsen til Abbas på Facebook og YouTube, i mangel av muligheten til å møte ham ansikt til ansikt. Der utfordrer Netanyahu Abbas til å gjøre fire konkrete fredsfremmende tiltak:

– Avskjedige en av presidentens rådgivere som oppfordrer til folkemord på israelere.

– Instruere sitt eget parti Fatah til å slutte å hylle massemordere og terrorister på sosiale medier.

– Stanse den planlagte avdukingen av et nytt offentlig minnesmerke til ære for en terrorist som har drept 15 mennesker, og heller hedre noen som står opp for fredelig sameksistens.

– Stanse de månedlige utbetalingene av høye lønninger til terrorister og heller bruke pengene på opplæring i toleranse.

 

Dette sier Netanyahu i videoen:

 

President Abbas,

Siden du de gjennom flere år nå har nektet å møte meg og sitte ned og forhandle om fred, håper jeg at du får høre dette budskapet.

For det første: Din rådgiver Sultan Abu al-Einein oppfordret nylig til å skjære over halsen på hver eneste israeler. Tre dager senere gjorde en palestinsk terrorist disse ordene til handling da han skjærte over halsen på en vakker 13 år gammel jente, Hallel Yaffa Ariel, mens hun sov. Hun var en liten, uskyldig jente. Hun fortjente ikke dette. Jeg ber om at du avskjediger denne rådgiveren, fordi å oppfordre til folkemord er ikke forenlig med fred.

For det andre: Ditt parti hyllet nylig en terrorist på Facebook som myrdet 24 israelere, uskyldige israelere, i kaldt blod. Jeg ber om at du tar opp telefonen og instruerer den i ditt parti som er ansvarlig for sosiale medier til å slutte med å hylle massemordere. Formbare barn leser disse postene. De burde bli opplært til harmoni, ikke hat. Slike ord er alvorlig skadelige for muligheten for fred.

For det tredje: Neste uke vil de palestinske selvstyremyndighetene innvie et minnesmerke for Abu Sukkar. Abu Sukkar myrdet 15 mennesker ved å detonere et kjøleskap fylt med eksplosiver i en travel gate i Jerusalem. I stedet for å innvie en statue til en massemorder, ber jeg om at du vurderer å hedre en som fremmer sameksistens. Det vil være med på å lære de kommende generasjoner å elske fred framfor krig, medfølelse framfor vold. Det vil også være med på å overbevise israelere om at de har en virkelig partner for fred.

For det fjerde: PLO utbetaler en månedlig lønn til alle som myrder jøder. Disse pengene utgjør et direkte incentiv for å begå terror. Jeg ber om at dere slutter med å betale mordere og heller bruker disse pengene på opplæring til sameksistens, noe som lærer folk toleranse og ikke terror.

For det femte: Hver eneste israelsk og palestinsk barn fortjener et liv med håp, fred og muligheter. Jeg vil fortsette å arbeide utrettelig for fred. Det er på tide at du blir med på dette arbeidet.

 

Se videoen her:

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart