Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

LO marsjerer i Oslo for boikott av halvparten av verdens jøder

Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Men bedyrer samtidig at de "tar avstand fra jødehets".

Om en drøy måned vil norske arbeidere tilknyttet LO nok en gang ta til gatene for å marsjere under 1. mai-paroler. Arbeidernes internasjonale kampdag er en dag for å vise arbeiderklassens styrke og føre fram viktige saker for arbeidsfolk i dag. I Oslo er en av de viktige sakene for dagens arbeidere tydeligvis å anerkjenne Palestina og boikotte Israel.

Nylig vedtok LO i Oslo parolene og det politiske budskapet som skal prege 1. mai-feiringen i hovedstaden. Der ble det bestemt at en av hovedparolene under årets markering skal være «Anerkjenn Palestina – Boikott Israel». I sin begrunnelse skriver LOs Oslo-avdeling at Israel trosser FN-vedtak og motsetter seg en tostatsløsning.

«USA, Norge og andre vestlige land oppfordrer begge parter til forhandlinger, uten å ville se forskjell på okkupant og okkupert. Rettferdig løsning krever økt press på Israel», skriver arbeidstakerorganisasjonen om budskapet de vil få frem på 1. mai.

Videre skriver LOs Oslo-avdeling at de støtter aksjoner mot norske firmaer som tjener penger på «Israels ulovlige virksomhet» og at LO «er imot økonomisk og militært samarbeid med Israel, samtidig som vi tar avstand fra jødehets.»

I dag bor i underkant av 50 prosent av verdens jøder i Israel. En undersøkelse gjort i 2012 viste at 12,5 av nordmenn har utpregede holdninger mot jøder og at fire av ti nordmenn sammenligner Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene under 2. verdenskrig. Demonisering av staten Israel og et ensidig fokus på konflikten påvirker den norske befolkningens holdninger til jøder.

Tenk hvis LO skulle skrive at de er imot økt økonomisk og militært samarbeid med 800 millioner muslimer, nær halvparten av verdens muslimske befolkning, samtidig som de tar avstand fra islamofobi. Hvordan ville det klinge i medlemmenes ører?

Til slutt skriver skriver LO i Oslo at Norge må, som blant annet Sverige har gjort, anerkjenne staten Palestina. De vil anerkjenne en myndighet som ikke bare hyller og oppfordrer til terror, men som også gir penger til terrorister som målrettet har angrepet jøder. Som MIFF har skrevet om flere ganger belønner de palestinske selvstyremyndighetene terrorister. Skal det belønnes med anerkjennelse?

LO setter heller ingen vilkår for anerkjennelse. Dermed aksepterer de en palestinsk stat som ikke anerkjenner Israels rett til å være en jødisk stat.

Men jødehets, det tar LO avstand fra.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart