Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Danmark fryser all støtte til palestinske organisasjoner

Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)
– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt, sier den danske utenriksministeren.

Den danske regjeringen har bestemt seg for å ha en grundig gjennomgang av Danmarks donasjoner til ikke-statlige palestinske organisasjoner. Mens sonderingen pågår vil det ikke bli godkjent noen nye utbetalinger. Avgjørelsen skal ha blitt tatt blant annet etter press fra den israelske regjeringen, skriver avisen Ha’aretz.

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt til å fremme menneskerettigheter i de palestinske selvstyreområdene, sier den danske utenriksministeren Anders Samuelsen i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

17. mai hadde Samuelsen et møte med Benjamin Netanyahu i Israel. Der skal den israelske statsministeren ha bedt den danske utenriksministeren om å kutte i støtten til organisasjoner som blant annet kjemper for boikott av den jødiske staten.

Netanyahu skal også ha gitt Samuelsen en konkret liste over hvilke organisasjoner tilknyttet BDS-bevegelsen som Danmark er med og støtter økonomisk.

– Det er mulig resultatet av denne gjennomgangen er at vi blir nødt til å stoppe vår støtte til en rekke palestinske organisasjoner. Inntil denne undersøkelsen er ferdig, vil vi ikke love noen nye tilskudd til palestinske organisasjoner, sier utenriksministeren.

I forrige ble det kjent at Norge krever tilbakebetalt pengene de har bidratt med til et palestinsk ungdomssenter. Senteret, som skulle bidra til å øke kvinners deltakelse i valg, ble oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi. I 1978 ledet hun et terrorangrep i Israel. Det kostet 37 mennesker livet. 12 av de drepte var barn.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart