Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)

Danmark fryser all støtte til palestinske organisasjoner

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt, sier den danske utenriksministeren.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den danske regjeringen har bestemt seg for å ha en grundig gjennomgang av Danmarks donasjoner til ikke-statlige palestinske organisasjoner. Mens sonderingen pågår vil det ikke bli godkjent noen nye utbetalinger. Avgjørelsen skal ha blitt tatt blant annet etter press fra den israelske regjeringen, skriver avisen Ha’aretz.

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt til å fremme menneskerettigheter i de palestinske selvstyreområdene, sier den danske utenriksministeren Anders Samuelsen i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

17. mai hadde Samuelsen et møte med Benjamin Netanyahu i Israel. Der skal den israelske statsministeren ha bedt den danske utenriksministeren om å kutte i støtten til organisasjoner som blant annet kjemper for boikott av den jødiske staten.

Netanyahu skal også ha gitt Samuelsen en konkret liste over hvilke organisasjoner tilknyttet BDS-bevegelsen som Danmark er med og støtter økonomisk.

– Det er mulig resultatet av denne gjennomgangen er at vi blir nødt til å stoppe vår støtte til en rekke palestinske organisasjoner. Inntil denne undersøkelsen er ferdig, vil vi ikke love noen nye tilskudd til palestinske organisasjoner, sier utenriksministeren.

I forrige ble det kjent at Norge krever tilbakebetalt pengene de har bidratt med til et palestinsk ungdomssenter. Senteret, som skulle bidra til å øke kvinners deltakelse i valg, ble oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi. I 1978 ledet hun et terrorangrep i Israel. Det kostet 37 mennesker livet. 12 av de drepte var barn.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart