Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)

Danmark fryser all støtte til palestinske organisasjoner

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt, sier den danske utenriksministeren.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den danske regjeringen har bestemt seg for å ha en grundig gjennomgang av Danmarks donasjoner til ikke-statlige palestinske organisasjoner. Mens sonderingen pågår vil det ikke bli godkjent noen nye utbetalinger. Avgjørelsen skal ha blitt tatt blant annet etter press fra den israelske regjeringen, skriver avisen Ha’aretz.

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt til å fremme menneskerettigheter i de palestinske selvstyreområdene, sier den danske utenriksministeren Anders Samuelsen i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

17. mai hadde Samuelsen et møte med Benjamin Netanyahu i Israel. Der skal den israelske statsministeren ha bedt den danske utenriksministeren om å kutte i støtten til organisasjoner som blant annet kjemper for boikott av den jødiske staten.

Netanyahu skal også ha gitt Samuelsen en konkret liste over hvilke organisasjoner tilknyttet BDS-bevegelsen som Danmark er med og støtter økonomisk.

– Det er mulig resultatet av denne gjennomgangen er at vi blir nødt til å stoppe vår støtte til en rekke palestinske organisasjoner. Inntil denne undersøkelsen er ferdig, vil vi ikke love noen nye tilskudd til palestinske organisasjoner, sier utenriksministeren.

I forrige ble det kjent at Norge krever tilbakebetalt pengene de har bidratt med til et palestinsk ungdomssenter. Senteret, som skulle bidra til å øke kvinners deltakelse i valg, ble oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi. I 1978 ledet hun et terrorangrep i Israel. Det kostet 37 mennesker livet. 12 av de drepte var barn.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart