Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sidsel Wold. (Skjermdump fra TV2)
Sidsel Wold. (Skjermdump fra TV2)

400.000 nye eksempler på at Sidsel Wold skrev feil

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Aftenposten kan mandag 30.  oktober melde at turistbesøket til «Palestina» økte med opptil 57 prosent første halvår i 2017 i forhold til første halvår i 2016. Palestinske myndigheter tok imot 400.000 turister i 2016, i år ligger det an til å bli langt over en halv million, ifølge tall fra Verdens turismeorganisasjon.

Det er i grunnen underlig at tusenvis av besøkende kan reise inn til Vestbredden, for i mai 2013 skrev NRK-journalistene Sidsel Wold og Sander Heggheim: «Ein ny praksis i Israel forbyr besøkande å reise til den okkuperte Vestbredden, der Jesu fødeby ligg.»

Dette var en grov feil den gang, men det verste av alt var at Sidsel Wold nektet å rette feilen. Det er en grov feil i dag, og fake news-påstanden ligger fortsatt i første setning av NRKs artikkel.

Ikke alle avdelinger i NRK har et slikt forhold til sannheten, derfor fjernet NRK Trøndelag en lignende feil etter at MIFF påpekte det.

Det hører med til historien at Israel hadde opptil 25 prosent økning i turister i første halvår. «Palestina» opplever størst turistøkning i verden, Israel ligger på 10. plass – en sterk økning fra 2,9 millioner turistbesøk i 2016.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart