Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

400.000 nye eksempler på at Sidsel Wold skrev feil

Sidsel Wold. (Skjermdump fra TV2)
Sidsel Wold. (Skjermdump fra TV2)

Aftenposten kan mandag 30.  oktober melde at turistbesøket til «Palestina» økte med opptil 57 prosent første halvår i 2017 i forhold til første halvår i 2016. Palestinske myndigheter tok imot 400.000 turister i 2016, i år ligger det an til å bli langt over en halv million, ifølge tall fra Verdens turismeorganisasjon.

Det er i grunnen underlig at tusenvis av besøkende kan reise inn til Vestbredden, for i mai 2013 skrev NRK-journalistene Sidsel Wold og Sander Heggheim: «Ein ny praksis i Israel forbyr besøkande å reise til den okkuperte Vestbredden, der Jesu fødeby ligg.»

Dette var en grov feil den gang, men det verste av alt var at Sidsel Wold nektet å rette feilen. Det er en grov feil i dag, og fake news-påstanden ligger fortsatt i første setning av NRKs artikkel.

Ikke alle avdelinger i NRK har et slikt forhold til sannheten, derfor fjernet NRK Trøndelag en lignende feil etter at MIFF påpekte det.

Det hører med til historien at Israel hadde opptil 25 prosent økning i turister i første halvår. «Palestina» opplever størst turistøkning i verden, Israel ligger på 10. plass – en sterk økning fra 2,9 millioner turistbesøk i 2016.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart