Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ville du likt at din ordfører ga kommunal støtte til et slikt møte?

Dette arrangementet har Ålesund kommune sponset med 10.000 kroner.
Dette arrangementet har Ålesund kommune sponset med 10.000 kroner.
Arrangørene brukte kommunevåpenet i annonsen uten tillatelse.

Lørdag 4. november arrangerer organisasjonene Palestinakomiteen, Norsk Folkehjelp og KFUK-KFUM arrangementet «50 års okkupasjon er nok – Fritt Palestina» på Fagerlia skole i Ålesund. I en annonse for arrangementet i avisen Sunnmørsposten står det at arrangementet blir sponset av LO, Fritt Ord og Ålesund kommune.

MIFF har tatt kontakt med Ålesund kommune for å høre hva slags støtte de har bidratt med til arrangementet. Da får vi opplyst at Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal fra Arbeiderpartiet har besluttet å bevilge 10.000 kroner til arrangøren. Pengene tas fra formannskapets reservepost.

Eva Vinje Aurdal (Ap) er ordfører i Ålesund. (Foto: Ålesund kommune)
Eva Vinje Aurdal (Ap) er ordfører i Ålesund. (Foto: Ålesund kommune)

I Ålesund har ordfører og varaordfører et mandat til å bevilge opp mot 15.000 kroner i støtte til ulike tiltak uten politisk behandling. Likevel er varaordfører Tore Johan Øvstebø fra Kristelig Folkeparti skeptisk til ordførerens bevilgning til det han kaller et kontroversielt arrangement.

– Jeg kjenner arrangementet litt for dårlig til å uttale meg, men jeg synes dette virker betenkelig. Det må jeg innrømme, sier Øvstebø til MIFF.

Foredragsholderne på arrangementet er Hanne Heszlein-Lossius, som har vært lege i Gaza, Fredrik Glad-Gjernes, daglig leder for KFUK-KFUM Global og internasjonal direktør i Norges KFUK-KFUM, og Elisabeth Hoff. Sistnevnte er fra Ålesund og er i dag leder for verdens helseorganisasjon (WHO) i Syria.

– Det jeg liker dårligst med arrangementet er tittelen og vinklingen. Jeg synes det ville vært spennende å høre Elisabeth Hoff, men er provosert over vinklingen på arrangementet, forklarer KrFs varaordfører i Ålesund.

Varaordfører Tore Johan Øvstebø (KrF) er skeptisk til arrangementet. (Foto: Ålesund kommune)
Varaordfører Tore Johan Øvstebø (KrF) er skeptisk til arrangementet. (Foto: Ålesund kommune)

Totalt har arrangementet et budsjett på 85.000 kroner. I pengesøknaden til kommunen skriver arrangøren at de ønsker å «opplyse folk i vårt distrikt om forholdene for palestinere i Palestina, i Israel og i de omkringliggende land i Midtøsten.» Ut fra hvordan arrangementet blir framstilt i annonsen, tror du de vil fortelle at araberne i Israel har det langt bedre enn i alle arabisk land?

I en undersøkelse som ble publisert i mai beskrev 51 prosent av araberne i Israel seg selv som «ganske stolt» eller «veldig stolt» over å være israeler. På spørsmål om hvordan livet i Israel er svarte 66 prosent av araberne at livet er «godt» eller «veldig godt» i Midtøstens eneste demokrati.

Arrangøren skriver at det er viktig med en konferanse som gir innbyggerne i og rundt Ålesund en mulighet til å engasjere seg i internasjonale spørsmål.

«Norge er en vesentlig bidragsyter i Midtøsten, og vi ser på det som svært viktig at vårt engasjement som nasjon blir belyst og diskutert. Det er stort engasjement rundt disse spørsmålene i distriktet vårt,» står det i søknaden.

Det er bare så synd at alle de tre arrangørene av arrangementet er aktører som kjemper for boikott av Israel. Dersom de hadde lykkes med å få norske myndigheter med på sin politikk, ville Norges rolle blitt borte på et øyeblikk.

Ålesund kommune presiserer overfor MIFF at det ikke er gitt tillatelse til bruk av kommunens logo i annonsen. Arrangøren skal ha fått tilbakemelding på det.

Ville du likt hvis din kommune brukte penger på et slikt arrangement? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under artikkelen.

Slik ble annonsen trykket i Sunnmørsposten. Arrangørene benyttet Ålesund kommunes logo uten tillatelse.
Slik ble annonsen trykket i Sunnmørsposten. Arrangørene benyttet Ålesund kommunes logo uten tillatelse.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart