Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske myndigheter, PA TV og Fatah fremstiller verden uten Israel

Dette kartet ble postet på de palestinske selvstyremyndighetenes Facebook-side. (Foto: via PMW)
Dette kartet ble postet på de palestinske selvstyremyndighetenes Facebook-side. (Foto: via PMW)
De palestinske kartene har et tydelig budskap: Israel skal fjernes.

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) og Fatah-partiet til president Mahmoud Abbas fortsetter med å presentere til palestinerne et bilde av verden der Israel ikke eksisterer. På kartene de bruker finnes ikke navnet Israel. I stedet er den jødiske staten erstattet med «Palestina».

Til tross for at PA gjentatte ganger har forsikret europeiske og amerikanske ledere om at de anerkjenner Israel og støtter en tostatsløsning, presenterer de et stikk motsatt og tydelig budskap til sine egne: Vi anerkjenner ikke Israel og vil fortsette kampen inntil landet er borte.

Tirsdag 21. november publiserte den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) en artikkel med tre nye eksempler som viser at PA og Fatah ikke anerkjenner Israel, men fortsatt kjemper for å fjerne jødenes eneste stat og erstatte den med «Palestina».

De palestinske selvstyremyndighetene postet 13. november et bilde på Facebook av hender som holder et palestinsk flagg ved siden av et kart som benevner både Israel og de palestinske selvstyreområdene som «Palestina». Bildet utgjør en del av PAs informasjon til befolkningen om en folketelling for 2017 som gjennomføres av det palestinske statistiske sentralbyrået.

Fra PA TV. (Foto: via PMW)
Fra PA TV. (Foto: via PMW)

Eksempel nummer to gjelder PAs offisielle TV-kanal, PA TV. Lørdag 18. november sendte de et program med tittelen «Jeg er palestiner». Flere ganger i løpet av programmet ble seerne presentert for en logo som viser omrisset av et kart der Israel er fjernet og erstattet med «Palestina».

Det tredje eksempelet er fra Fatah-partiets Facebook-side. Mandag 13. november publiserte de en montasje som viser et langstrakt palestinsk flagg som snor seg rundt kartet over Israel og de palestinske selvstyreområdene.

Fra Fatahs Facebook-side (Foto via PMW)
Fra Fatahs Facebook-side (Foto via PMW)

Bildet viser også to hender som omfavner hverandre, og symboliserer palestinsk enhet og forsoning mellom Fatah og Hamas. Klippedomen i Jerusalem vises bak kartet. Teksten under bildet sier: «Den palestinske forsoningen».

Palestinian Media Watch har avslørt at PA og Fatah flere hundre ganger har brukt slike kart i offisielle sammenhenger, som for eksempel på departementenes kontorer, under arrangementer, og som gaver til utenlandske tjenestemenn og andre som besøker PA.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart