Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Abbas ute av sykehus etter ni dager

De palestinske selvstyremyndighetene publiserte dette bildet av Abbas da det oppstod rykter om helsetilstanden hans.
De palestinske selvstyremyndighetene publiserte dette sykehusbildet av Abbas da det oppstod rykter om helsetilstanden.
Den palestinske presidenten skal ha hatt en lungebetennelse.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas er utskrevet fra sykehuset i Ramallah etter å ha vært innlagt i ni dager. Da han forlot sykehuset sammen med sine to sønner og palestinske tjenestemenn, sa Abbas at han følte seg bra og at han regnet med å snart være tilbake i jobb, skriver Ha’aretz.

83-åringen ble innlagt på sykehuset 20. mai som følge av komplikasjoner etter en øre-operasjon. Abbas hadde høy feber da han ble innlagt. Senere kom det fram at den palestinske presidenten hadde fått lungebetennelse.

Sykehusoppholdet skal ha ført til en rekke rykter og spekulasjoner om helsetilstanden til den palestinske presidenten. Abbas, som både er storrøyker og overvektig, har en lang forhistorie med sykdom. Blant annet har han hatt hjerteproblemer og prostatakreft tidligere.

I februar gikk han gjennom flere medisinske tester i USA. Da kom det fram påstander om at Abbas er alvorlig syk og at tilstanden hans bare blir verre.

Mahmoud Abbas ble valgt til president i 2005. Hans presidentperiode utløp allerede i januar 2009, men han har blitt sittende i påvente av at et nytt presidentvalg skal avholdes. Det har blitt utsatt ved gjentatte anledninger. Siste lovnad er at det skal gjennomføres et valg innen utgangen av 2018.

Samtidig som helsen og innflytelsen til Abbas svekkes, intensiveres kampen mellom de mange utfordrerne som ønsker å overta etter ham. Det er rundt ti palestinske politikere og sikkerhetssjefer som selv mener de er verdige til å overta posisjonen som president for de palestinske selvstyreområdene.

Israel er bekymret for ustabiliteten som kan oppstå jo nærmere man kommer slutten på Abbas’ presidentskap. I dag er det et godt samarbeid med sikkerhetsstyrkene til PA, som bidrar til å hindre angrep på IDF og israelske sivile på Vestbredden. Dette samarbeidet er skjørt og kan bli svekket av de interne spenningene i maktvakuumet etter Abbas.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart