Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hva norske medier ikke kommer til å fortelle deg om den nye palestinske statsministeren

- Fatah har ikke anerkjent Israel, sier PAs statsminister Muhammad Shtayyeh. (Foto: Wikimedia Commons)
- Fatah har ikke anerkjent Israel, sier PAs statsminister Muhammad Shtayyeh. (Foto: Wikimedia Commons)
Søndag 10. mars ble Muhammad Shtayyeh utnevnt til ny statsminister i de palestinske selvstyremyndighetene.

Muhammad Shtayyeh (61) har doktorgrad i økonomisk utvikling fra Universitetet i Sussex. Før han ble minister for palestinernes økonomiske råd i 2009 jobbet han blant annet som professor ved Birzeit universitetet på Vestbredden, ifølge Wikipedia. I mange år har Shtayyeh hatt en viktig rolle i sentralstyret til Fatah-partiet til PA-president Mahmoud Abbas. Søndag 10. mars erstattet Shtayyeh «teknokraten» Rami Hamdallah som palestinsk statsminister.

Neste gang du hører om manglende fredsvilje fra israelske politikere, bør du minne om hva den palestinske statsministeren står for. Her følger noen eksempler samlet av Palestinian Media Watch.

– Fatah-bevegelsen har aldri krevd at Hamas anerkjenner Israel. Frem til i dag har ikke Fatah anerkjent Israel. Temaet om anerkjennelse av Israel har ikke kommet opp i noen Fatah-møter, sa Shtayyeh på offisielt PA TV 26. mars 2017.

– Vi vil aldri gjøre kompromiss når det gjelder vår rett til å vende tilbake, sa Shtayyeh til den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 27. august 2018. Dette er et politisk krav som vil gjøre verdens eneste jødiske stat til arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Jødene er blitt presset og jaget ut fra alle de arabiske landene.

– Å flytte USAs ambassade til Jerusalem betyr en slutt på tostatsløsningen og slutten på alle framtidige forhandlinger, sa Shtayyeh til PA-myndighetenes offisielle nyhetsbyrå WAFA 18. januar 2017.

Shtayyeh ser på Israel som et koloniprosjekt «uten forbindelse til jødedommen». Han benekter jødenes historiske tilknytning til landområdet (Al-Hayat Al-Jadida 28. oktober 2016) og har betegnet Jesus som «den første palestiner».

Shtayyeh mener palestinske terrorister er «frihetskjempere» og oppmuntrer til å bruke «alle midler» i kampen mot Israel. Han har gitt offentlig ros til terrordrapsmenn som Abu Jihad (ansvarlig for drap på minst 125 israelere) og Abu Iyad (ansvarlig for drap på 11 israelske idrettsmenn i München OL i 1972).

Shtayyeh går sterkt imot å fordømme Hamas som en terrororganisasjon.

– Vi vil ikke akseptere at noen palestinsk organisasjon blir definert som terrororganisasjon, sa Shtayyeh 2. desember 2018.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart