Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

EU dekker opp for palestinerne slik at belønning av terror kan fortsette for full maskin

Palestinske fanger
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.
EU gir 150 millioner kroner til palestinske selvstyremyndigheter.

De palestinske selvstyremyndighetene har nylig valgt å kutte kraftig i lønnen til offentlig ansatte. Samtidig valgte de å videreføre de høye lønnsutbetalingene til dømte terrorister i israelske fengsler. PA bruker årlig flere milliarder kroner på terrorlønn.

Tidligere i år besluttet Israel å holde tilbake skattepenger som de samler inn for selvstyremyndighetene. Beløpet som blir holdt tilbake tilsvarer beløpet som PA bruker på å lønne terrorister, blant andre massemordere og ledere av terrorgrupper. PA svarte på den israelske avgjørelsen med å nekte å ta imot noen av skattepengene som Israel samler inn, selv om dette utgjør 50% av budsjettet deres. Dermed påførte de seg selv en økonomisk krise.

Nå har EU besluttet å trå hjelpende til. De bevilger 150 millioner kroner for å dekke PAs lønn til offentlig ansatte. Dermed kan selvstyremyndighetene med god samvittighet fortsette å rikelig belønne terrorister og mordere, melder Palestinian Media Watch.

Det logiske ville vært at EU la press på PA for å få dem til å kutte i lønnen til terrorister og heller prioritere å lønne lovlydige offentlig ansatte. Men EU velger heller å smøre et system som belønner drap og terrorisme.

Beslutningen om å bevilge 150 millioner kroner til PA er også stikk i strid med EUs nylige kunngjøring om at de er imot å betale lønn til terrorister. EU-kommisær Johannes Hahn uttalte i april at EU er imot PAs praksis med lønn til terrorister og familien til drepte terrorister. Likevel, bare en måned senere, bidrar de økonomisk til å holde liv i praksisen de kritiserer.

Abbas har tidligere gjort det klart at det er uaktuelt for PA å kutte i terrorlønnen. De vil heller la sitt eget folk sulte enn å gjøre det.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart