De tre israelske tenåringsguttene Naftali Frankel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach ble kidnappet og drept 12. juni 2014. (Foto: Privat)
De tre israelske tenåringene Naftali Frankel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach ble kidnappet og drept 12. juni 2014. (Foto: Privat)

Drepte tre tenåringer – nå dobles terrorlønnen

Etter fem år i fengsel fikk Husam Al-Qawasmi i dag en kraftig lønnsøkning av PA.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Sommeren 2014 ble de tre israelske tenåringene Gilad Shaar (16), Naftali Fraenkel (16) og Eyal Yifrach (19) bortført og drept av palestinske terrorister. Siden den gang har de palestinske selvstyremyndighetene (PA) utbetalt over 800.000 kroner i terrorlønn til terroristene som var involvert i drapene, skriver organisasjonen Palestinian Media Watch på sine nettsider.

Husam Al-Qawasmi ble arrestert den 11. juli 2014 og senere dømt til tre livstidsdommer for sin rolle i terrorangrepet. Nå har han passert fem år i fengsel. Det betyr at PA vil doble terrorlønnen hans fra 4800 kroner i måneden til 9600 kroner i måneden. Hjernen bak trippeldrapet har allerede fått utbetalt drøyt 250.000 kroner siden han ble arrestert sommeren 2014.

Marwan Al-Qawasmi og Amer Abu Aisheh var dem som kidnappet de tre tenåringene og kort tid senere skjøt og drepte dem. De to terroristene ble senere skutt og drept av israelske styrker da de motsatte seg arrest. Siden de ifølge PA døde som «martyrer» får familiene utbetalt store pengesummer.

Som PMW har dokumentert i årevis, og som MIFF har rapportert videre, har PA en politikk om å utbetale månedlige lønninger til fengslede terrorister, i tillegg til godtgjørelse til familien til drepte terrorister – såkalte «martyrer».

Utbetalingene til fengslede terrorister øker etter hvor lenge de sitter fengslet. (Illustrasjon: PMW)

Det er lovverket til de palestinske myndighetene som gjør at Al-Qawasmi nå får doblet sin terrorlønn. Loven som ble vedtatt i 2004 legger opp til at jo lenger en terrorist sitter fengslet, jo høyere blir lønningen. Utbetalingene stiger gradvis – fram til man har sonet 30 år i fengsel. Da får man utbetalt hele 29.000 kroner i måneden. De som soner lengst er også dem som har stått bak de verste terrorangrepene – jo flere man dreper, jo bedre betalt.

I tillegg til å lønne fengslede terrorister utbetaler PA også store månedlige beløp til familiene til drepte terrorister. De etterlatte etter Al-Qawasmi og Abu Aisheh, terroristene som drepte tenåringene, har begge fått utbetalt store summer. Siden Al-Qawasmi var gift og hadde ett barn får familien ekstra betalt. Siden 2014 har PA utbetalt 275.000 kroner til hans familie.

Abu Aisheh var også gift. Han hadde tre barn. De får enda mer penger. Siden trippeldrapet for fem år siden har de fått utbetalt 330.000 kroner.

Selv om de sliter med en selvpåført økonomisk krise, så har PA i løpet av de fem første månedene av 2019 utbetalt 560 millioner kroner i terrorlønn til fengslede – og løslatte – terrorister. En økning på 11,8% i forhold til 2018.

Likevel er det lite som tyder på at norske myndigheter, som er en av de største økonomiske bidragsyterne til PA, vil stenge igjen pengekranen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart