Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Drepte tre tenåringer – nå dobles terrorlønnen

De tre israelske tenåringsguttene Naftali Frankel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach ble kidnappet og drept 12. juni 2014. (Foto: Privat)
De tre israelske tenåringene Naftali Frankel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach ble kidnappet og drept 12. juni 2014. (Foto: Privat)
Etter fem år i fengsel fikk Husam Al-Qawasmi i dag en kraftig lønnsøkning av PA.

Sommeren 2014 ble de tre israelske tenåringene Gilad Shaar (16), Naftali Fraenkel (16) og Eyal Yifrach (19) bortført og drept av palestinske terrorister. Siden den gang har de palestinske selvstyremyndighetene (PA) utbetalt over 800.000 kroner i terrorlønn til terroristene som var involvert i drapene, skriver organisasjonen Palestinian Media Watch på sine nettsider.

Husam Al-Qawasmi ble arrestert den 11. juli 2014 og senere dømt til tre livstidsdommer for sin rolle i terrorangrepet. Nå har han passert fem år i fengsel. Det betyr at PA vil doble terrorlønnen hans fra 4800 kroner i måneden til 9600 kroner i måneden. Hjernen bak trippeldrapet har allerede fått utbetalt drøyt 250.000 kroner siden han ble arrestert sommeren 2014.

Marwan Al-Qawasmi og Amer Abu Aisheh var dem som kidnappet de tre tenåringene og kort tid senere skjøt og drepte dem. De to terroristene ble senere skutt og drept av israelske styrker da de motsatte seg arrest. Siden de ifølge PA døde som «martyrer» får familiene utbetalt store pengesummer.

Som PMW har dokumentert i årevis, og som MIFF har rapportert videre, har PA en politikk om å utbetale månedlige lønninger til fengslede terrorister, i tillegg til godtgjørelse til familien til drepte terrorister – såkalte «martyrer».

Utbetalingene til fengslede terrorister øker etter hvor lenge de sitter fengslet. (Illustrasjon: PMW)

Det er lovverket til de palestinske myndighetene som gjør at Al-Qawasmi nå får doblet sin terrorlønn. Loven som ble vedtatt i 2004 legger opp til at jo lenger en terrorist sitter fengslet, jo høyere blir lønningen. Utbetalingene stiger gradvis – fram til man har sonet 30 år i fengsel. Da får man utbetalt hele 29.000 kroner i måneden. De som soner lengst er også dem som har stått bak de verste terrorangrepene – jo flere man dreper, jo bedre betalt.

I tillegg til å lønne fengslede terrorister utbetaler PA også store månedlige beløp til familiene til drepte terrorister. De etterlatte etter Al-Qawasmi og Abu Aisheh, terroristene som drepte tenåringene, har begge fått utbetalt store summer. Siden Al-Qawasmi var gift og hadde ett barn får familien ekstra betalt. Siden 2014 har PA utbetalt 275.000 kroner til hans familie.

Abu Aisheh var også gift. Han hadde tre barn. De får enda mer penger. Siden trippeldrapet for fem år siden har de fått utbetalt 330.000 kroner.

Selv om de sliter med en selvpåført økonomisk krise, så har PA i løpet av de fem første månedene av 2019 utbetalt 560 millioner kroner i terrorlønn til fengslede – og løslatte – terrorister. En økning på 11,8% i forhold til 2018.

Likevel er det lite som tyder på at norske myndigheter, som er en av de største økonomiske bidragsyterne til PA, vil stenge igjen pengekranen.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart