Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske myndigheter stenger flere titalls Abbas-kritiske nettsider

De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
Ytringsfriheten får stadig dårligere kår i de palestinske selvstyreområdene.

En domstol i Ramallah har beordret at 59 palestinske nettsider, blogger og Facebook-sider som er kritiske til de palestinske selvstyremyndighetene (PA) og president Mahmoud Abbas skal blokkeres, skriver avisen Ha’aretz.

Avgjørelsen ble offisielt tatt av påtalemyndighetene, men «alle» antar at høytstående PA-tjenestemenn har trukket i trådene. Påtalemyndighetene argumenterte for begjæringen i retten med at nettstedene sprer skadelig innhold om PA og deres tjenestemenn og at dette kunne føre til lovløshet.

Noen av nettstedene som er blokkert er svært populær blant palestinere og i resten av den arabiske verden. Noen rapporterer kritisk om utviklingen på Vestbredden og Gazastripen, mens andre har bånd til Hamas, Islamsk jihad og leiren til Mohammed Dahlan, en av president Abbas’ største rivaler.

Beslutningen om å blokkere flere titalls nettsider, Facebook-sider og blogger har fått krass kritikk i sosiale medier og i flere palestinske medier. Den palestinske presseforeningen omtaler det som «en mørk dag for palestinsk journalistikk og dødsstøtet for ytringsfriheten i de palestinske områdene».

Presseforeningen legger til at anmodningen fra påtalemyndighetene om å blokkere nettstedene bryter avtalen med regjeringen om at palestinske medier kan operere fritt og at deres ytringsfrihet skal beskyttes.

Foreløpig er ikke rettens beslutning iverksatt. Presseforeningen har sammen med flere menneskerettighetsgrupper på Vestbredden anket avgjørelsen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart