Israelsk helsepersonell behandler David Ben Avraham etter løslatelsen. Haim Pereg ved siden av. (Foto: United Hatzalah)

Palestiner som konverterte til jødedom løslatt etter to måneder i fengsel

David Ben Avraham sier han ble utsatt for vold og press om å avbryte konverteringen.

En palestinsk mann som konverterte til jødedommen, som ble arrestert av palestinske myndigheter og angivelig torturert og forsøkt presset til å angre, er løslatt etter over to måneder i palestinsk fengsel, skriver Times of Israel.

Etter løslatelsen er David Ben Avraham, som før konverteringen het Sameh Zeitoun, midlertidig bosatt hos israelske Haim Parag, en venn av ham som hjelp til med konverteringsprosessen. Den 50 år gamle tidligere muslimske palestineren konverterte og ble jødisk på Rosh Hashana (jødisk nyttår) hos den harediske rabbineren Nissim Karelitz i byen Bnei Brak ved Tel Aviv.

Ben Avraham ble pågrepet av væpnede palestinske styrker da han besøkte sin sønn på Vestbredden i oktober. I fengsel ble han utsatt for vold og tortur.

– De la meg i håndjern og puttet meg i fengsel. Der fikk jeg masse juling, forteller han. 50-åringen ble holdt fanget i et anlegg i Hebron. Vaktene i fengselet fortalte de andre fangene at han hadde konvertert til jødedommen.

– Fangene flokket seg rundt meg, kvalte meg og banket meg opp.

Men det var ikke bare vold han ble utsatt for i fengselet. Ben Avraham sier det ble sendt inn imamer til ham for å få ham til å «returnere til Islam».

– Jeg nektet resolutt. Jeg besluttet å bli en de av det jødiske folket og jeg har ingen intensjon om å gå tilbake, forteller den tidligere muslimen.

50-åringen sier han fikk bittesmå rasjoner med mat og at han ble nektet drikkevann. Han skal ha besvimt tre ganger og blitt fraktet til sykehus.

Israelske Parag sier Ben Avraham er blitt som et familiemedlem for ham.

– For 30 år siden mistet jeg min bror i et terrorangrep, men jeg mistet ikke troen på mennesker. Vi håper at Israel vil anerkjenne hans konvertering og gi ham statsborgerskap. Han er en sann helt, som sin bestefar Said Zeitoun som reddet flere titalls jøder under Hebron-massakren i 1929, sier han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart