Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Journalist fikk sparken fra AP etter å ha kritisert palestinske myndigheter

Den palestinske journalistfotografen Eyad Hamad fikk sparken etter å ha kritisert palestinske myndigheter. (Foto: Privat)
Palestinske sikkerhetsstyrker skal ha truet med å få journalisten sparket.

Palestinske Eyad Hamad, som har vært videojournalist i en årrekke, sier han har fått sparken fra det kjente amerikanske nyhetsbyrået Associated Press (AP) etter at palestinske myndigheter skal ha levert «en klage» på han.

63-åringen, som bor i Betlehem, sier til den israelske avisen Jerusalem Post at klagen kom etter at han kritiserte de palestinske sikkerhetsstyrkene for å ha arrestert og banket opp en annen palestinsk journalist.

– Jeg har jobbet for AP i 20 år og dekket mange hendelser på Vestbredden, Gazastripen og i en rekke arabiske land. Denne avgjørelsen kom som en overraskelse på meg og mine kollegaer, sier den palestinske journalisten.

Hamad og en rekke andre palestinske journalister har uttrykt sinne over APs beslutning om å sparke han. De sier de planlegger en rekke protester mot det internasjonale nyhetsbyrået i løpet av de kommende dagene.

– Eyad Hamad betaler prisen for å forsvare palestinske journalister mot de undertrykkende tiltakene til palestinske myndigheter, sier en ikke navngitt journalistkollega.

Det palestinske journalistsyndikatet har sendt ut en uttalelse hvor de fordømmer det de kaller en vilkårlig avskjed av videojournalisten. De ber samtidig AP om å trekke tilbake oppsigelsen, som de mener «er urettferdig».

Hamad tror sparkingen skjer etter at han og en rekke andre palestinske journalister iverksatte en kampanje for å få løslatt Anas Hawwari, en palestinsk journalist som nylig ble arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker.

Denne kampanjen skal ifølge Hamad ha ført til at han mottok trusler fra den palestinske sikkerhetstjenesten, som sa de skulle få han sparket fra AP.

Under demonstrasjonen for å få løslatt Hawwari skal Hamad ha holdt oppe en plakat hvor det stod: «President Mahmoud Abbas, jeg krever beskyttelse mot [palestinske] sikkerhetsbyråer». Det kan ha kostet 63-åringen jobben.

En høytstående sikkerhetsfunksjonær i PA sier til Jerusalem Post at han ikke kjenner til at det er levert en klage til AP angående Hamad. Joe Federman, byråsjef for AP i de palestinske områdene, nekter å kommentere saken.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart