Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Den virkelige årsaken til volden i Jerusalem

Opptøyene i Øst-Jerusalem har også spredt seg til deler av Vestbredden. (Foto: Fatahs Facebook-side)
De palestinske selvstyremyndighetene har oppildnet til vold før Ramadan.

Volden har igjen blusset opp i Jerusalem. Siden starten på den muslimske fastemåneden Ramadan den 12. april har det vært flere store opptøyer i byen. Flere hundre mennesker er blitt skadet i bråket og mange arrestert.

Men det siste utbruddet av voldshandlinger er ikke noe som skjer spontant. Den kommer ikke som en respons på israelske handlinger. Snarere kommer det av en intensiv og konsentrert oppmuntring til vold og terror fra de palestinske selvstyremyndighetene (PA), skriver Palestinian Media Watch.

I dagene før Ramadan, fra 2. til 10. april, har PAs offisielle TV-stasjon sendt en sang som oppmuntrer til terror minst 20 ganger. I tillegg til sang ble det vist voldsforherligende bilder. Terrorhyllesten ble sendt på dagtid, mellom klokken 16 og 17, slik at de påvirket unge seere med sin propaganda.

Jeg avfyrte mine skudd, jeg kastet min bombe, jeg detonerte, detonerte, detonerte [bombe] beltet mitt.

En utdrag av sangen spilt på palestinsk TV.

Like etter at Ramadan startet, og i tråd med PAs promotering av terror, begynte arabiske ungdommer å angripe tilfeldige jøder på gaten og laste opp videoer av angrepene på sosiale medier som TikTok. I tillegg sloss arabere med det israelske politiet ved inngangen til Gamlebyen i Jerusalem.

Videoen under viser en jødisk mann som blir omringet og banket opp av en gjeng med arabere i Jerusalem. Slike videoer har i flere tilfeller blitt lastet opp på sosiale medier. Videoer av arabere som banker opp jøder også brukt av PA, hvor det fremstilles som om en ny intifada har startet.

(OBS: Videoen kan virke støtende på noen)

Som følge av den arabiske volden begynte en liten gruppe ytterliggående jøder å organisere motdemonstrasjoner. Men de mistet sin legitimitet da de selv begynte å angripe arabere og rope rasistiske utsagn mot dem.

«Dette spilte inn i hendene til PA, som brukte dette til å rettferdiggjøre volden og til å oppmuntre til enda mer vold», skriver Palestinian Media Watch.

For PA har ikke forsøkt å dempe opptøyene i Jerusalem. Tvert imot har de kastet mer bensin på bålet gjennom offisielle TV-kanaler, aviser og sosiale medier. Der blir de palestinske opprørerne i Jerusalem fremstilt som ofrene.

Palestina kommer for å redde sin hovedstad – som oliventre, fortsetter innbyggerne i Jerusalem å stå oppreist og trossende.

Overskriften på forsiden av PAs offisielle avis

Gjennom PAs offisielle nyhetsbyrå anklager den palestinske statsministeren Muhammad Shtayyeh Israel for «en organisert handling av statsterrorisme ment å utslette Jerusalems palestinske karakter». Han hyller opprørerne og de som står bak volden i Jerusalem og kaller det for «heroisme».

Fatah, partiet til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, bruker også sosiale medier til å fyre opp om volden og opptøyene i Jerusalem.

Millioner av martyrer marsjerer mot Jerusalem, med ånd og med blod vil vi forløse deg Al-Aqsa-moskeen

Fatahs offisielle Facebook-side

Også Abbas selv hyller opprørerne i Jerusalem og oppmuntrer dem til videre opptøyer. De fremstiller det som om Jerusalem er i fare og må beskyttes.

En rekke andre eksempler på hvordan volden i Jerusalem har blitt oppviglet av palestinske myndigheter finner du hos Palestinian Media Watch.

Denne videoen viser hvordan massene blir oppildnet:


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart