Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

PA: – Vi vil fortsette syklusen med blod og drap

Fatah-topp Jibril Rajoub. (Foto: Skjermdump)
Alle palestinere er potensielle «martyrer», sier palestinsk leder.

På den siste dagen med kamphandlinger mellom Israel og Hamas, like før en våpenhvile var på plass, gikk Fatah-leder og høytstående tjenestemann i de palestinske selvstyremyndighetene (PA), Jibril Rajoub, ut og lovet at Fatah og PA «vil fortsette syklusen med blod og drap» i et intervju på arabisk TV.

Mens han omtalte Israels politikk som «fascistisk og nazistisk», uttalte Rajoub at hvis ikke «verden gir oss en løsning», så vil de fortsette «syklusen med blod og drap», skriver organisasjonen Palestinian Media Watch.

Fatah styrer i dag de palestinske selvstyremyndighetene og anser av verdenssamfunnet som den mer moderate palestinske fraksjonen. I intervjuet på Asharq News får Rajoub spørsmål om hvor realistisk det er at Fata kan starte en væpnet konfrontasjon med Israel igjen, slik de gjorde ynder den andre intifada fra år 2000 til 2005.

– Det er absolutt mulig og noe vi seriøst diskuterer. [..] Fatah eier den væpnede kampen, sier Fatah-toppen til den arabiske TV-kanalen.

Intifadaen som startet i år 2000 var en fem år lang terrorkampanje hvor palestinske terrorister drepte over 1100 israelere i selvmordsbombing og andre terrorangrep. Det truer Fatah-toppen med å returnere tilbake til.

Videre oppfordret Rajoub palestinere til å bli «martyrer» for «Palestina». Han nevnte spesielt barn, ved å bruke Fatahs kallenavn for barnemedlemmer, «løveklubben», og han sa også at alle palestinere er «potensielle martyrer».

Noen dager senere knivstakk en 17 år gammel palestinsk terrorister to israelere i Jerusalem. Om det var oppfordringen til Rajoub som fikk han til å gjennomføre angrepet vites ikke, men han ble i alle fall ikke avskrekket.

Også i de palestinske myndighetens offisielle avis oppfordret Fatah noen dager før angrepet voksne og unge til å «fortsette motstandsaktivitetene», som er et kjent uttrykk som også inkluderer bruk av vold og terror.

Intervjuet med Asharq News ble også publisert på Fatah-bevegelsens egen Facebook-side. PMW har en ved en rekke anledninger eksponert hvordan Rajoub og andre palestinske ledere viser til støtte til terror og motstand mot en normalisering av forholdet til Israel.

I tillegg til å oppfordre til terror belønner palestinske myndigheter dem som gjennomfører terror. Den palestinske terrorlønnen kan du lese mer om her:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart