Dette er siste gang partene møttes til direkte forhandlinger, i USA i 2013. Samtalene ble ikke særlig vellykket. Nå ønsker USA å få i gang fredssamtalene igjen, men det er palestinske fraksjoner motstandere av. (Foto: U.S. Department of State)

Advarer PA mot å gjenoppta fredssamtalene med Israel

Palestinske fraksjoner mener fredsforhandlinger ikke er bra for det paletinske folk.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Flere palestinske fraksjoner advarer de palestinske selvstyremyndighetene (PA) om å gjenoppta fredsforhandlinger med Israels nye koalisjonsregjering ledet av statsminister Naftali Bennett, skriver avisen Jerusalem Post.

Advarselen kom etter en reportasje på den TV-kanalen Channel 12, hvor det ble påstått at PA hadde satt sammen et forhandlingsteam til å håndtere den nye regjeringen, etter forespørsel fra USAs president Joe Biden.

Jerusalem Post har snakket med en høytstående PA-tjenestemann i Ramallah. Han nekter å kommentere reportasjen i Channel 12, men sier at PA har informert Biden-administrasjonen og noen arabiske land, som Egypt og Jordan, at de er klare til å returnere til forhandlingsbordet under paraplyen til Midtøstenkvartetten, som består av USA, Russland, EU og FN.

– Vi tror at vi kan jobbe med Biden-administrasjonen på grunn av deres positive holdning til tostatsløsningen. Ballen er nå i hendene til den nye israelske regjeringen, sier den anonyme tjenestemannen til Jerusalem Post.

De siste direkte forhandlingene mellom Israel og palestinerne fant sted i 2008, bortsett fra en kort periode i 2013-2014. At det nå snakkes om å gjenoppta samtalene fører til skarp kritikk fra to fraksjoner i Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), både Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) og Demokratisk front for frigjøring av Palestina (DFLP) reagerer.

Også Hamas og Palestinsk Islamsk Jihad, de to palestinske terrorgruppene på Gazastripen, er motstandere av at PA skal gjenoppta fredssamtalene.

Tayseer Khaled, medlem av PLOs eksekutivkomite og høytstående DFLP medlem, advarer PA mot å akseptere Biden-administrasjonens «giftige forslag». Han mener en gjenopplivning av fredsprosessen vil tjene den israelske regjeringen og «føre til stor skade på det palestinske folks interesser».

I en separat uttalelse sier DFLP at å gjenoppta forhandlingene med Israel «betyr å gi palestinsk politisk dekning for den kriminelle politikken til okkupasjonsmyndighetene». Ifølge dem utgjør et «ethvert samarbeid med okkupasjonsmyndighetene» et brudd av PA på PLOs avgjørelser.

– Ved å forme et forhandlingsteam for å samarbeide med Israel, etter ønske fra USA, går PA-lederskapet imot det palestinske nasjonale prosjektet, sier de.

PFLP på sin side ber PA-ledelsen om å «glemme illusjonen om å returnere til forhandlingene eller oppnå et politisk oppgjør som vil garantere rettighetene til hele det palestinske folk». Både PFLP og DFLP oppfordrer de palestinske selvstyremyndighetene til å følge resolusjonene fra PLO om å kutte alle bånd og avslutte alle tidligere inngåtte avtaler med Israel.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart