Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Advarer PA mot å gjenoppta fredssamtalene med Israel

Dette er siste gang partene møttes til direkte forhandlinger, i USA i 2013. Samtalene ble ikke særlig vellykket. Nå ønsker USA å få i gang fredssamtalene igjen, men det er palestinske fraksjoner motstandere av. (Foto: U.S. Department of State)
Palestinske fraksjoner mener fredsforhandlinger ikke er bra for det paletinske folk.

Flere palestinske fraksjoner advarer de palestinske selvstyremyndighetene (PA) om å gjenoppta fredsforhandlinger med Israels nye koalisjonsregjering ledet av statsminister Naftali Bennett, skriver avisen Jerusalem Post.

Advarselen kom etter en reportasje på den TV-kanalen Channel 12, hvor det ble påstått at PA hadde satt sammen et forhandlingsteam til å håndtere den nye regjeringen, etter forespørsel fra USAs president Joe Biden.

Jerusalem Post har snakket med en høytstående PA-tjenestemann i Ramallah. Han nekter å kommentere reportasjen i Channel 12, men sier at PA har informert Biden-administrasjonen og noen arabiske land, som Egypt og Jordan, at de er klare til å returnere til forhandlingsbordet under paraplyen til Midtøstenkvartetten, som består av USA, Russland, EU og FN.

– Vi tror at vi kan jobbe med Biden-administrasjonen på grunn av deres positive holdning til tostatsløsningen. Ballen er nå i hendene til den nye israelske regjeringen, sier den anonyme tjenestemannen til Jerusalem Post.

De siste direkte forhandlingene mellom Israel og palestinerne fant sted i 2008, bortsett fra en kort periode i 2013-2014. At det nå snakkes om å gjenoppta samtalene fører til skarp kritikk fra to fraksjoner i Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), både Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) og Demokratisk front for frigjøring av Palestina (DFLP) reagerer.

Også Hamas og Palestinsk Islamsk Jihad, de to palestinske terrorgruppene på Gazastripen, er motstandere av at PA skal gjenoppta fredssamtalene.

Tayseer Khaled, medlem av PLOs eksekutivkomite og høytstående DFLP medlem, advarer PA mot å akseptere Biden-administrasjonens «giftige forslag». Han mener en gjenopplivning av fredsprosessen vil tjene den israelske regjeringen og «føre til stor skade på det palestinske folks interesser».

I en separat uttalelse sier DFLP at å gjenoppta forhandlingene med Israel «betyr å gi palestinsk politisk dekning for den kriminelle politikken til okkupasjonsmyndighetene». Ifølge dem utgjør et «ethvert samarbeid med okkupasjonsmyndighetene» et brudd av PA på PLOs avgjørelser.

– Ved å forme et forhandlingsteam for å samarbeide med Israel, etter ønske fra USA, går PA-lederskapet imot det palestinske nasjonale prosjektet, sier de.

PFLP på sin side ber PA-ledelsen om å «glemme illusjonen om å returnere til forhandlingene eller oppnå et politisk oppgjør som vil garantere rettighetene til hele det palestinske folk». Både PFLP og DFLP oppfordrer de palestinske selvstyremyndighetene til å følge resolusjonene fra PLO om å kutte alle bånd og avslutte alle tidligere inngåtte avtaler med Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart