Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abbas har aldri vært så upopulær som nå

Palestinernes president Mahmoud Abbas taler i PAs hovedkvarter i Ramallah 18. august 2020. (Foto: Flash90)
Nesten 80% av palestinerne ønsker at Mahmoud Abbas skal trekke seg.

En ny meningsmåling viser at nesten 80 prosent av palestinerne ønsker at Mahmoud Abbas, president for de palestinske selvstyremyndighetene, skal trekke seg. Misnøyen er stor etter at en palestinsk aktivist ble drept av palestinske sikkerhetsstyrker tidligere i år, og på grunn av den påfølgende volden mot fredelige demonstranter som protesterte etter dødsfallet.

– Dette er den verste målingen vi noen gang har sett for presidenten. Han har aldri vært i en så dårlig posisjon som han er i nå, sier Khalil Shikaki, leder av Palestinian Center for Policy and Survey Research, til Israel Hayom.

79 prosent av palestinerne mener Abbas burde trekke seg. Til tross for hans fallende popularitet og at det ikke holdes nye valg, så ser det internasjonale samfunnet fortsatt på 85-åringen som palestinernes rettmessige leder.

Samtidig som støtten til Abbas har stupt er støtten til hans politiske rivaler Hamas fortsatt svært høy, flere måneder etter den elleve dager lange krigen mot Israel. Spørreundersøkelsen viser at 45 prosent av palestinerne mener Hamas burde lede og representere dem, mens bare 19 prosent mener Abbas’ sekulære Fatah-parti fortjener rollen de har i dag.

59 prosent mener at de palestinske myndighetene har blitt en byrde for palestinerne, mens 83 prosent mener at institusjonene er korrupte.

Det var i juni at den Abbas-kritiske palestinske aktivisten Nizar Banat døde etter å ha blitt banket av politiske sikkerhetsstyrker under en arrestasjon. I meningsmålingen svarer 63 prosent av palestinerne at de tror Banat ble drept på ordre fra palestinske myndigheters politiske ledelse eller sikkerhetsledelsen. Bare 22 prosent tror dødsfallet var et uhell.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart