Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

«En palestiner er født i Betlehem»

Palestinske myndigheter benekter det jødiske folkets tusenårige historie i landet, inkludert det faktum at Jesus var en jøde, og bruker det som grunnlag for å nekte Israels rett til å eksistere. Det er et dårlig grunnlag for en fredsprosess.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Jesus-barnet «ble født i Palestina og i Jerusalem, Jesus er en palestiner fremfor alle andre», sa palestinske myndigheters øverste religiøse leder nylig. Den minst alvorlige feilen til PA-mufti sjeik Muhammad Hussein er å blande Betlehem med Jerusalem som Jesu fødested, det har også tidligere statsminister Jens Stoltenberg vært uheldig å gjøre. Sjeikens største synd er hvordan han og andre palestinske ledere konsekvent omskriver historien om jøden Jesus.

«Vi feirer fødselen til Jesus, en palestiner,» sier PA-president Mahmoud Abbas. «Jesus, Messias, var et første palestiner og den første shahid (islamsk martyr)», sier Fatah-lederen Tawfiq Tirawi. «Jesus er en palestiner. De [jødene] som bekjempet han for to tusen år siden ødelegger nå hans folk,» heter det i en sang som er spilt på PA TV i desember 2021.

På en julemiddag i 2020 sa PAs statsminister Muhammad Shtayyeh: «Vår herre Jesus, fred være med ham – den første palestinske selvoppofrende kjemper som vi lærte martyrdøden av, og som betalte for sitt oppdrag med sitt liv.» Uttrykket «selvoppofrende kjemper» (Fida’i) er et uttrykk palestinerne bruker på selvmordsbombere og andre terrorister som har gitt livet i drapsangrep mot israelere.

Palestinernes «martyrer» i jihad blir lovet 72 mørkøyde jomfruer i paradis. Ifølge kristen lære døde Jesus for å frelse verden, ikke for å opprette et «Palestina» på bekostning av en jødisk stat. Jesus var selvsagt ingen palestiner, men en jøde, omgitt av andre jøder, i Judea.

Men Shtayyeh var ikke ferdig med å krenke Jesus.

«Fødselsdagen til vår herre Jesus… finner sted  på samme tid som årsdagen for utbruddet av den palestinske revolusjon, som tusenvis av martyrer har betalt for med sine liv.» Utbruddet for den palestinske revolusjonen knytter statsministeren til 1. januar 1965, dagen da Fatah organiserte sitt første terrorangrep mot Israel, med mål om å ødelegge drikkevannsforsyningene for hundretusenvis av israelere.

Og det er ikke bare Jesus som er blitt kidnappet av den palestinske saken, til og med julenissen er blitt palestinsk. Palestinian Media Watch (PMW) har dokumentert minst syv karikaturtegninger hvor julenissen er i konflikt med israelske soldater.

Men er det så farlig at historien forfalskes til nytte for palestinsk identitetsbygging? Ja, det er viktig å ta dette på alvor, fordi propagandaen tjener målet om å ødelegge Israel, svarer Itamar Marcus, direktør for PMW. Palestinsk barn blir fortalt at «Palestina» er blitt invadert gjentatte ganger gjennom historien. Babylonere, persere, romere og hebreere nevnes som noen av flere eksempler, mens ingen av de muslimske erobrerne de siste 1400 årene blir nevnt. «Til slutt kom Palestina under den sionistiske okkupasjonen… Okkupasjonen vil slutte å eksistere slik som de som var før den slutten å eksistere,» skriver Fatahs barne- og ungdomsmagasin Waed. «Det er ingen erobrer som har invadert landet og som ikke har forlatt det med nederlag til slutt, og det er det som vil skje med de sionistiske erobrerne,» leser barna mellom 6 og 15 år.

Palestinske myndigheter benekter det jødiske folkets tusenårige historie i landet, inkludert det faktum at Jesus var en jøde, og bruker det som grunnlag for å nekte Israels rett til å eksistere. Det er et dårlig grunnlag for en fredsprosess.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart