Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

PA presser Hamas til ekstrem posisjon i fangeforhandlinger

Palestinernes president Mahmoud Abbas taler i PAs hovedkvarter i Ramallah 18. august 2020. (Foto: Flash90)
Den offisielle PA-avisen presser Hamas til ikke å løslate israelske gisler uten at Israel løslater alle palestinske fanger.

Da Hamas-terrorister massakrerte 1200 mennesker i Israel 7. oktober 2023, tok de også over 250 gisler. 134 av gislene er fortsatt i fangenskap (levende eller døde), to israelere ble reddet ut av Gaza i en komplisert militær operasjon natt til 12. februar.

De siste ukene har det pågått indirekte forhandlinger mellom Israel og Hamas om en ny fangeutveksling. I en slik situasjon skulle nok mange i Norge tro at palestinske selvstyremyndigheter (PA) var en modererende kraft på Hamas, at det kom signaler fra Ramallah om å gjøre kompromisser som kan få en raskest mulig slutt på krigen og de sivile lidelsene på Gaza-stripen. Men nei, fra Ramallah kommer det press mot Hamas for å stå sterkest mulig på kravene om løslatelse av alle palestinske fanger.

– De som forhandler om fangeutveksling, må ikke gjøre noen kompromisser, skriver Omar Hilmi Al-Ghoul i en artikkel i den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 8. februar.

– Den som gir etter, vil begå en forbrytelse mot frihetens fanger, legger han til. Al-Ghoul er tidligere medlem av PLOs sentralråd.

Blant fangene som PA (og Hamas) ønsker frigitt er fanger som til sammen er ansvarlig for drap på tusenvis av israelere. Blant dem er for eksempel:

  • Abdallah Barghouti, bombebygger for Hamas, med ansvar for drap på minst 67 mennesker
  • Abbas Al-Sayid, planla selvmordsbomben mot et påskemåltid i Netanya i 2022 hvor 30 israelere ble drept og 140 såret
  • Arafat Irfaiya, mannen som voldtok og drepte 19 år gamle Ori Ansbacher i 2019
  • Hakim og Amjad Awad, som drepte fem medlemmer av Fogel-familien i 2011, inkludert halshugging av en 4 måneder gammel baby

For Israel er det uaktuelt å løslate et stort antall palestinske terrorister med blod på hendene. I 2011 ble 1.027 terrorister løslatt i bytte mot Gilad Shalit, og mange av dem gjenopptok terrorkrigen mot Israel, inkludert Yahya Sinwar som nå er Hamas-leder og planla 7. oktober-massakren.

– De israelske forsvarsstyrkene kjemper for å ødelegge Hamas-lederne i Gaza. Denne kampen ville være bortkastet dersom Israel løslater Hamas-terror drapsmenn som vil bli de nye lederne og gjenoppbygge terrororganisasjonen, kommenterer Palestinian Media Watch.

Norge er en stor sponsor av PA, inkludert PAs offisielle medier. Dersom den norske regjeringen ønsker en snarlig slutt på krigen og en løslatelse av de israelske gislene, kunne de jo begynt å fortelle Ramallah at de må skrinlegge sine maksimalistiske krav. Fra Norge bør det også komme en klar avvisning av at Israel skal presses til å løslate menn og kvinner som er stolte av at de drepte jødiske kvinner og barn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart