Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Liebermans Tal lov-alternativ hindret av Knesset-oppløsning

Vestmuren. (Illustrasjon: Jeremy Piehler)
Vestmuren. (Illustrasjon: Jeremy Piehler)
Mot all forventing fikk Israel Beiteinus alternative forslag til Tal-loven støtte i regjeringens justiskomité mandag. Dermed skulle loven opp til votering i Knesset senere samme dag.

Israel Beiteinus partiformann Avigdor Lieberman fremmet sist uke et alternativt forslag til den såkalte Tal-loven, som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra militærtjeneste. Utenriksministeren har krevd at alle israelere tjenestegjør i militæret, for å dele likt på byrden mellom borgerne. Kun 1.000 eksepsjonelle elever vil bli fritatt hvert år, sammen med like mange eksepsjonelle idrettsutøvere og artister, dersom lovendringen blir godkjent.

På tross av rykter om oppløsning av Knesset valgte Lieberman å stå fast på at lovforslaget måtte fremmes. Oddsen var imot ham, siden de religiøse partiene i regjeringen etter alle solemerker ville gå imot forslaget. Dessuten var det ventet at Likud ville gjøre det samme, for å ikke miste oppslutning blant deres religiøse velgere tett opp mot et nyvalg.

På tross av dette ble lovforslaget godkjent i regjeringens justiskomité mandag. Derfor måtte det hastes gjennom en første drøfting i Knesset på mandag, før den igjen måtte godkjennes i en andre og siste drøfting onsdag. Siden 9. mai er den siste dagen i denne Knesset-perioden (gitt at nasjonalforsamlingen oppløser seg selv mandag), er det absolutt nødvendig at forslaget vedtas innen onsdagen er omme. Hvis ikke måtte Israel Beiteinu vente til etter valget i september og fremme forslaget på nytt.

Men på grunn av tidspresset av at nasjonalforsamlingen skal oppløse seg selv, samt anke fra det religiøse regjeringspartiet Shas, gjorde at lovforslaget aldri kom seg gjennom den første drøftingen. Dermed må Lieberman likevel fremme forslaget på nytt etter valget i september.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart